Страви прабабусь готуємо з любов’ю

В окремих селах Західної України і зараз готують страви, назви яких, швидше за все, зовсім не відомі для молоді. Наприклад, кендюшник і пшонянники, які...

Не борщем єдиним: сиро-винний гастрономічний туризм в Україні європейського рівня

Коли українці чують про «гастрономічний туризм» то різні країни викликають у них різні асоціації із відомими стравами. Це піца та паста в Італії, сир...

12 простих і розкішних закусок із сала

Серед 16-ти країн, які у своїх національних кухнях з давніх-давен готують і споживають сало, Україна посідає лише 13-е місце щодо частоти та регулярності використання...

Галицька кухня: пажиброда, флячки та засипана капуста

Ви не знаєте, що таке пажиброда? Тоді вам обов’язково треба до Львова! На протязі кількох останніх років місцеві гастроентузіасти ретельно збирали старовинні рецепти, і тепер...

12 страв до різдвяного столу

Головна різдвяна страва – ‪кутя‬. Інші 11 мають бути пісні: без м'яса, молока, яєць та жиру. Тільки на олії. На Різдво крутять голубці з...

Секрети приготування куті за стародавніми рецептами

Різдвo - вeликe святo християнськoгo кaлeндaря. Йoгo святкують oсь вжe більшe двoх тисяч рoків всі християни нa плaнeті. Oстaнній тиждeнь пeрeд Різдвoм - цe нйсуворіший...