Найочікуваніші кіноновинки весни та літа 2019 року

2592

2019 рік уже подарував нам чимало відмінних кінокартин і, здається, буде радувати кіноманів далі. Цього року нас чекає кілька екранізацій легендарних мультфільмів, багато супергеройських фільмів, фінал знаменитих «Месників» і як мінімум дві біографічні драми.

Ми вирішили виділити для вас 13 фільмів найрізноманітніших жанрів, які ми особливо чекаємо цієї весни і влітку.

1. Середина 90-х (Mid90s)

© Mid90s / A24

Дія розгортається в Лос-Анджелесі середини 90-х: підлітки слухають музику на касетних плеєрах, катаються на скейтбордах та дивляться MTV. Фільм покаже декілька днів із життя 13-річного Стіві, який опиняється у дорослій тусовці скейтерів і всіляко намагається довести свою крутість, здійснюючи один божевільний вчинок за іншим. Здається, він сам не помічає, що поступово його життя починає скочуватися кудись не в той бік.

Це дебютний фільм актора Джоні Хілла, який виступив тут і режисером, і автором сценарію.

2. Пляжний нероба (The Beach Bum)

© The Beach Bum / Iconoclast

Тусовщик і поет на прізвисько Місячний Пес намагається написати збірку віршів, інакше він не отримає спадок. Однак все, що його цікавить, – це нескінченні пляжні вечірки і алкоголь. Крім того, у Пса є дивовижна здатність потрапляти у всілякі неприємності, отже, здається, спадщини йому не бачити.

Фільм відмінно налаштовує на літній лад, а також цінний тим, що в ньому можна побачити Меттью Макконахі в незвичному амплуа.

3. Ми (Us)

© Us / Monkeypaw Prodctions

Хоррор розповість історію сімейної пари, яка з друзями і дітьми приїжджає у пляжний будиночок, щоб відпочити. Ніщо не віщувало біди, але, зіткнувшись вночі з небажаними сусідами, всім стає зрозуміло, що розслабитися на відпочинку точно не вийде.

Інтерес до фільму багато в чому підігрітий завдяки режисерові Джордану Пілу – автору знаменитого фільму «Геть».

4. Шазам! (Shazam!)

© Shazam! / Warner Bros.

«Шазам!» – чарівне слово, яке перетворює підлітка на дорослого чоловіка, та ще й на супергероя на ім’я Шазам. Однак у душі він як і раніше залишається 14-річним хлопчиком і поводиться як будь-який підліток, який отримав надздібності: намагається літати, стріляти блискавками і проробляти інші неймовірні речі. Звичайно, як і в будь-якому супергеройському фільмі, тут є злодій, якого повинен зупинити Шазам. Для цього йому необхідно отримати контроль над своїми здібностями і повірити у себе.

Судячи з трейлеру, нас чекає відмінна комедія з вельми харизматичним головним героєм.

5. Кладовище домашніх тварин (Pet Sematary)

© Pet Sematary / Alphaville Films

Екранізація роману Стівена Кінга про молоду сім’ю, яка переїхала до невеликого містечка разом зі своєю кішкою. Неподалік від їхнього будинку знаходиться не тільки жвава траса, а й старе індіанське кладовище домашніх тварин. За легендою, це кладовище вміє воскрешати померлих. Одного разу улюблена кішка сімейства потрапляє під колеса вантажівки, і її ховають на тому самому кладовищі…

Як не дивно, успішних екранізацій романів Стівена Кінга не дуже багато, але, здається, нове «Кладовище домашніх тварин» вийшло досить вдалим.

6. Клуб любителів книг і пирогів із картопляного лушпиння (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)

© The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society / Amazon Prime Video

Під час війни у 1941 році на острові Гернсі німецький патруль зупиняє чотирьох друзів за порушення комендантської години. Щоб уникнути в’язниці, вони кажуть, ніби повертаються з літературного клубу під назвою «Клуб любителів книг і пирогів із картопляного лушпиння». Через 5 років молода письменниця з Лондона Джулієт Ештон випадково отримує лист від Доусена Адамса – одного з чотирьох членів «Клубу». Між ними зав’язується листування, і незабаром Джулієт приїжджає на острів, щоб з усіма познайомитися.

Фільм заснований на однойменному романі 2008 року.

7. Месники: Фінал (Avengers: Endgame)

© Avengers: Endgame / Marvel Studios

Вціліла команда Месників і їх союзники намагаються розробити новий хитрий план, який повинен запобігти руйнівній дії титана Таноса. Схоже, масштабної і доленосної битви не уникнути.

Навіть якщо ви не великий фанат Месників, вам напевно буде цікаво дізнатися, чим все-таки закінчиться ця епопея. Крім того, невідомо, коли ще ви зможете одночасно побачити на екрані таких зірок, як Бредлі Купер, Кріс Хемсворт, Роберт Дауні – молодший, Скарлетт Йоханссон.

8. Відчайдушні шахрайки (The Hustle)

© The Hustle / Metro-Goldwyn-Mayer

Адаптація комедії 1988 року, тільки у «жіночому варіанті». В основі сюжету – історія двох підступних шахрайок, які спокушають, а потім обчищають чоловіків. При цьому дівчата відмінно доповнюють одна одну, і здається, що перед їхніми хитрощами просто неможливо встояти. Одного разу вони оголошують полювання на простодушного комп’ютерного генія-мільйонера.

Яскрава і легка комедія з чудовим акторським дуетом Ребел Вілсон і Енн Хетеуей.

9. У метрі один від одного (Five Feet Apart)

© Five Feet Apart / CBS Films

Стелла і Вілл – закохані, але через хворобу вони не можуть наближатися один до одного ближче ніж на метр – таке жорстке правило лікарні. Порушуючи всі заборони, молоді люди намагаються подолати невидиму перешкоду, адже любов сильніша за будь-які кордони.

Душевна мелодрама, яка подарує весняний настрій.

10. Світло мого життя (Light of My Life)

© Light of My Life / Black Bear Pictures

Світ охопила страшна епідемія, в результаті якої велика частина жінок загинула, а чоловіки влаштували на Землі справжню анархію. 11-річна Рег – одна з небагатьох, кому вдалося вижити. Зараз вона разом зі своїм батьком змушена поневірятися по світу і прикидатися хлопчиком, щоб залишитися живою у новому світі.

Постапокаліптична дебютна драма від Кейсі Аффлека, яка підкорила критиків на Берлінському кінофестивалі.

11. Та ще парочка (Long Shot)

© Long Shot / Good Universe

Невдалий журналіст Фред Фларскі був з дитинства закоханий в свою чарівну няню Шарлотту Філд. Через 25 років вони випадково зустрічаються, і Фред дізнається, що вона стала однією з найбільш впливових і багатих жінок у світі. Колишні почуття знову захоплюють Фреда, і він нарешті вирішує зізнатися Шарлотті в любові.

Фільм варто подивитися хоча б заради неординарного дуету Сета Рогена і Шарліз Терон.

12. Одного разу в Голлівуді (Once Upon a Time in Hollywood)

© Once Upon a Time in Hollywood / Sony Pictures Entertainment

Після вдалих зйомок в телесеріалі головний герой Рік Далтон намагається за всяку ціну пробитися у світ великого кіно. Одночасно з ним це ж намагається зробити його дублер. Паралельно з цим у місті відбуваються страшні події, пов’язані з сектою Чарльза Менсона. Незабаром жертвою секти стає дружина відомого режисера Романа Поланскі.

Якщо ви скучили за трилерами від Квентіна Тарантіно, то «Одного разу в Голлівуді» просто обов’язковий до перегляду. Крім того, режисер зібрав відмінну команду: в головних ролях задіяні Леонардо Ді Капріо, Бред Пітт і Марго Роббі.

13. Маленька червона сукня (In Fabric)

© In Fabric / BBC Films

Маленька червона сукня з’являється у вітрині одного з лондонських магазинів. Вона шалено красива і ідеально підходить будь-який, що його приміряє. Більш того, вона робить свою власницю бажаною і чарівною. Але, як і у всього в світі, у сукні є своя ціна, і для когось вона може виявитися занадто високою.

Неймовірно стильний і атмосферний британський фільм жахів.