10 акторів, які вжилися в образи своїх героїв на 100%

1509

Кожен геніальний актор геніальний по-своєму. Хтось привабливий в кадрі, хтось майстер перевтілень, а комусь пощастило мати відмінне почуття гумору. Але акторський талант – це не тільки вміння посміхатися в камеру, а ще й нелегка праця.

Джонні Депп – Рауль Дюк

Страх і ненависть в Лас-Вегасі, 1998.

© huffingtonpost

Для виконання ролі Рауля Дюка (автобіографічний образ автора книги Хантера С. Томпсона) актор познайомився з головним героєм «Страху і ненависті в Лас-Вегасі». В результаті 35-річний Депп і 60-річний Томпсон стали близькими друзями, і актор 4 місяці прожив в будинку журналіста, де вивчав його записи. Апофеозом цієї химерної, але щирої дружби став епізод, коли Томпсон особисто поголив Деппа наголо для зйомок у фільмі.

Аль Пачіно – Френк Серпіко

Серпіко, 1973

© Artists Entertainment Complex

Аль Пачіно так вжився в образ чесного поліцейського, що потім ледве розлучався з ним. Одного разу, повертаючись з шосе додому після зйомок, він раптом звернув увагу, що вихлопна труба вантажівки, що їде попереду, димить йому прямо в обличчя. Будучи ще в образі, Аль Пачіно наказав водієві вантажівки притиснутися до узбіччя і оголосив, що він заарештований.

Роберт де Ніро – Тревіс Бікл

Таксист, 1978

© sonypictures

Роберт Де Ніро – відомий майстер «глибоких занурень». При підготовці до зйомок у «Таксисті» він отримав справжню ліцензію на водіння міського таксі. У перервах між зйомками (в той час він був зайнятий в картині Бертолуччі «1900») йому вдавалося літати з Риму до Нью-Йорку, щоб поїздити по вулицях рідного міста. А знаменитий ірокез Тревіса Бікла з’явився після спілкування актора з реальними ветеранами В’єтнаму, один з яких порадив змінити зачіску.

Едріен Броуді – Владислав Шпільман

Піаніст, 2002

© RP Productions

Перед від’їздом на зйомки в Європу Броуді припинив спілкуватися зі своєю коханою, змінив місце проживання і відмовився від багатьох речей, включаючи автомобіль. Так він намагався зрозуміти образ думок людини, яка втратила все. За наполяганням режисера актор не менше 4 годин на день приділяв фортепіано і до початку зйомок міг побіжно грати уривки з Шопена. Нарешті, Броуді морив себе голодом, щоб зрозуміти, яке доводилося голодуючим в’язням гетто.

Деніел Дей-Льюїс – Соколине Око

Останній з могікан, 1992

© Morgan Creek Productions

Для ролі індіанця актор півроку провів в спортзалі, щоб набрати м’язову масу. Потім він місяць прожив в лісі з експертами по виживанню і вивчав індійську культуру. Він навчився вистежувати і вбивати дичину, майструвати каное, битися томагавком і поводитися з кремнієвою рушницею. У процесі зйомок Дей-Льюїс намагався застосовувати знання – плавав на каное, спав на землі і харчувався тільки тією їжею, яку вдалося добути самому.

Шарліз Терон – Ейлін Уорнос

Монстр, 2003

© Newmarket Films © rexfeatures

Для ролі 46-річної серійної вбивці красуня Шерон повністю перетворилася. Вона набрала 15 кілограмів, почала носити зубні протези, перестала доглядати за собою, почала ходити в лахмітті і поводити себе дуже агресивно. Люди, які працювали над фільмом і знали Терон тільки по цій ролі, пізніше зізнавалися їй, що їм довелося заново з нею знайомитися, коли вона повернулася до свого звичайного вигляду.

Хіларі Суонк – Брендон Тіна

Хлопці не плачуть, 1999

© foxsearchlight

Хіларі Суонк здивувала всіх ще на пробах, куди прийшла в одязі чоловіка і ковбойському капелюсі, завдяки чому отримала роль. Вона розлучилася з волоссям і катувала свої голосові зв’язки, щоб знизити тембр голосу. Більше місяця вона качалася, бинтувала груди і підкладала в труси носок на майданчику і поза ним. Сусіди були впевнені, що вона поїхала, а в будинку гостює її брат. Суонк вимагала, щоб до неї ставилися як до чоловіка і не дозволяла нікому бачити її жінкою.

Меріл Стріп – Роберта Гуаспарі

Музика серця, 1999

© miramax

Погодившись зіграти вчительку музики, 50-річна Стріп 2 місяці брала уроки скрипки. Вона займалась так добре, що хоча раніше ніколи не грала, виконала фінальний твір разом з уславленими музикантами Перельманом і Стерном. Але спочатку зіграла його самому Стерну і, хоч і кам’яніла від жаху, здобула його схвалення.

Шайа ЛаБаф – Бойд «Святоша» Свон

Лють, 2014

© youtube

Після отримання ролі ЛаБаф, відомий дивак, прослужив 1,5 місяці в Національній гвардії. До початку зйомок він набив собі тату на руці, пройшов обряд хрещення, створив ножем натуральні порізи-подряпини на обличчі (яким не давав затягуватися до самого закінчення проекту), вирвав собі зуб. Для надання більшої реалістичності своєму образу він не приймав душ 4 місяці. Незабаром, щоб поменше «пахнути» поруч із партнерами, ЛаБаф відселився від знімальної групи в дешевий мотель, де ніхто не заважав його самовдосконаленню.

Хіт Леджер – Джокер

Темний лицар 2009

© warnerbros

Найяскравішим героєм у виконанні Хіта Леджера став культовий лиходій Джокер в картині «Темний лицар». Для того щоб створити образ Джокера, Хіт замкнувся в готелі в Лондоні, де протягом місяця вивчав комікси про Джокера і вів щоденник, куди записував свої думки, як якщо б насправді був Джокером. Він багато часу присвятив роботі над голосом і сміхом, щоб домогтися моторошного ефекту. Через 3 місяці після зйомок актор помер від неправильного поєднання ліків. До кінця не зрозуміло, в якому ступені робота над складною роллю вплинула на Леджера. За кращий образ Джокера в історії Хіт Леджер отримав премію «Оскар» посмертно.

За матеріалами wikipedia , empire , huffingtonpost



• не пропусти