7 короткометражок, вартих цілого фільму (відео)

806

Інколи буває, що фільм занадто затягнутий і має декілька зайвих сцен. А інколи — навпаки, маленька короткометражка здатна викликати шквал емоцій, після яких ти ще довго мрієш про продовження. Саме таких 7 короткометражок ми і включили в цю добірку:

1. Правда (True, 2004 р.)

Історія кохання сліпого, але дуже хорошого хлопця, та його дівчини-красуні. За декілька хвилин короткометражка дуже тонко передає циклічність зустрічей, прогулянок, танців, сварок і примирень, коли це замкнуте коло не здається обом чимось нудним чи важким. Хочеться спостерігати за сюжетом вічно, враховуючи, що головну роль грає прекрасна Наталі Портман.

2. Людина-посмішка (The Smile Man, 2013 р.)

Головний герой потрапляє у автокатастрофу і отримує незвичну травму. Тепер він завжди посміхається — коли злий, сумний, втомлений, посмішка ніколи не сходить з його обличчя. Через це він втрачає роботу і здається, що у цілому світі більше немає порятунку. Аж поки йому на шляху не трапляється не менш дивна жінка… Зі слів історія здається сумною, але ви, як і головний герой, будете посміхатись.

3. Джим Керрі: Мені потрібен колір (Jim Carrey: I Needed Color, 2017 р.)

Всім відомий комедійний актор Джим Керрі відзняв автобіографічну короткометражку, в якій відкрився глядачам із зовсім іншого, не відомого широкому загалу боку. Актор покаже намальовані ним картини, розповість про своє ставлення до мистецтва та навіть дасть декілька порад із малювання. Неочікувано, правда ж?

4. Кеншо (Kensho)

Надзвичайно глибока короткометражка на основі лекцій британського філософа Алана Уоттса. Глядача просять уявити, що кожного разу, як ми засинаємо — отримуємо портал у інше, повноцінне життя. За одну ніч ми можемо прожити від народження і до старості у тілі іншої людини, а на ранок знову прокинутись собою. Скільки всього ми встигли б зробити, скільки різних шляхів обрати. Короткометражка для тих, хто любить розмірковувати над своїм життям.

5. Цирк Метеликів (The Butterfly Circus, 2009 р.)

https://youtu.be/p98KAEif3bI

Надзвичайно добра стрічка про щастя та внутрішню гармонію. Вона нагадує нам, що потрібно вірити в себе та свої сили, адже все залежить не від нашого тіла, яке є лише “обгорткою”, а від душі, яка у ньому знаходиться.

6. Стів (Steve, 2010 р.)

Перша причина дивитись цю короткометражку — надокучливий сусід Стів. Він тільки тим і займається, що вмішується в життя головних героїв. Молоду пару це дуже дратує, ми ж і самі знаємо, як деякі люди вміють надокучати своєю надмірною присутністю. Проте автори стрічки змушують поглянути на Стіва з іншого боку та змусити проявити розуміння і співпереживання, про яке ми, як і головні герої, часто забуваємо. Ну а друга причина — зірка світового масштабу, Кіра Найтлі, котра зіграла одну із головних ролей.

7. Краса в середині (The Beauty Inside, 2012 р.)

https://youtu.be/rbNP_c0wUxE

Це не звичайна короткометражка, а цілий короткометражний серіал! Головний герой має дивну здібність, яка стала для нього прокляттям. Кожен ранок він прокидається у тілі нової людини. Сьогодні він білошкіра дівчина, а завтра чорношкірий хлопець. Не зважаючи на те, що в середині він та ж сама людина, зовні його на наступний день знайомства ніхто не впізнає. Та диваку треба навчитись з цим жити, адже він закохався у дівчину і має намір завоювати її серце. Для цього треба лише показати, що краса в середині.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти