10 способів використати вживане дерево у ванній кімнаті

1152

У всьому світі семимильними кроками поширюється нова тенденція – повторно використовувати старе дерево в сучасному інтер’єрі, намагаючись зберегти красу його текстури і контраст з вишуканою обстановкою. Пропонуємо огляд незвичайних інтер’єрів ванних кімнат, в яких дизайнери змогли поєднати вживане дерево з шиком, елегантністю і сучасністю.

Поняття вживаного дерева включає в себе величезну різноманітність матеріалу, що відрізняється якістю і тривалістю попередньої служби. Кожен із запропонованих інтер’єрів може послужити відмінним прикладом для наслідування і реконструкції власної ванни. Чудесний спосіб проявити себе, свою оригінальність та індивідуальність.

Затишок і сучасність

Reclaimed-Wood-1

Коли мова заходить про вживані матеріали в інтер’єрі, навряд чи у когось уява малює картину розкішної ванної кімнати. Хоча підлога з старого дерева чудесно поєднується з індустріальним шармом ефектної ванни. Приголомшливі світильники з колекції Edison, що звисають зі стелі, чудова ванна гармонійно виглядають на тлі потертої підлоги.

Reclaimed-Wood-2

Двері, що ведуть в душову, покриті вживаним деревом. Воно створює неповторний шарм в сучасній ванній кімнаті і відмінно вписується в точно такі ж стіни, що оточують її.

Reclaimed-Wood-3

Ідея попотіти в сауні, коли на вулиці лютує зима і негода, сподобається багатьом. Ця ванна пропонує об’єднати розкішне спа з оригінальним дизайном, властивим саунам Швеції та Фінляндії. І не останню роль тут відіграє вживане дерево, яке допомагає візуально відгородити найжаркіший куточок від решти всього світу.

Ідеальна акцентна стіна

Reclaimed-Wood-4

Безумовно, використання дерева в кімнаті з підвищеною вологістю, припускає його обробку всілякими спеціальними засобами. Особливо це стосується того матеріалу, який постійно буде вступати в контакт з водою. Але набагато мудріше буде мінімізувати ризик пошкодження дерева, використавши його всього лише як фон.

Reclaimed-Wood-5

Акцентна стіна стане найкращим способом впровадження дерева в інтер’єр. Її можна перетворити на справжній шедевр, який додасть ванній кімнаті нове життя. Художник Rob Payne перетворив безліч старих обрізків в дивовижну мозаїчну стіну, яка гармонійно виглядає з виконаною на замовлення кварцовою раковиною і змішувачем від Kohler.

Reclaimed-Wood-7

Можна використовувати вживане дерево і більш традиційно. Тим більше, що джерел такого матеріалу безліч. Правда, потрібно неодмінно враховувати його якість і використовувати однорідний матеріал. Дзеркала, раковини і інші елементи декору допоможуть доповнити образ, створюваний дерев’яною акцентною стіною. Разом вони допоможуть створити спокійну атмосферу.

Неповторні тумбочки під раковину

Reclaimed-Wood-8

Вживане дерево дозволяє створити приголомшливі тумбочки під раковину, у яких буде чудова натуральна основа і будь стільниця на вибір. Вибір матеріалу для стільниці величезний – від мармуру до аргіліту, які зможуть захистити дерево від прямого попадання води на нього.

Reclaimed-Wood-11

Виконані на замовлення або власними руками тумбочки дозволять легко об’єднати контрастні стилі, наприклад, сучасний і рустикальний. І це допоможе надати ванній кімнаті більш унікальний і елегантний вигляд.

www.novate.ru



• не пропусти