17 прикладів оформлення куточків відпочинку, які захочеться втілити у своєму дворі

3781

Літо – прекрасна пора. Адже можна безліч часу проводити на свіжому повітрі. Але вдвічі приємніше це робити у себе на галявині в тіні альтанки або затишного патіо. У цьому матеріалі ми зібрали 17 прикладів оформлення мальовничого місця для відпочинку в садку, які захочеться втілити у своєму дворі.

1. Камін і пергола

Простора галявина в кінці садку, вимощена червоною тротуарною плиткою, з сучасним гарнітуром з дивана і крісел, кавовим столиком і тумбами. Також варто відзначити стильну дерев’яну арку-перголу і великий кам’яний камін, які стали основними складовими затишку в цій літній оазі.

2. Круглий диванчик

Невеликий круглий майданчик, прихований за високими деревами, з чарівним м’яким диваном, – прекрасне місце для відпочинку і прийому сонячних ванн.

3. Яскраві мотиви

Бежеві плетені меблі, низький столик, вкритий яскравою скатертиною, яскравий килим і безліч диванних подушок дозволили створити справді затишну і життєрадісну місцину. А навіс із винограду зробив це місце захищеним від сонця, дощу і вітру.

4. Подіум

Сучасне патіо на дерев’яному подіумі, побудованому навколо дерева, з акуратним кутовим диваном, кріслом, високою стіною і двома світильниками.

5. Кругле патіо

Кругле патіо, засипане щебенем, з капітальною бетонною лавою і вогнищем всередині – відмінна ідея, яка прослужить довгі роки.

6. Гамак

Гамак, натягнутий між двома масивними деревами, металевий приставний столик і підстилка – бюджетна і вельми симпатична ідея, втілити яку під силу кожному.

7. Азіатський стиль

Куточок спокою в азіатському стилі, оформлений біля огорожі, з двома м’якими підвісними кріслами, розташованими над маленькою штучною водоймою в садку каменів.

8. Затишний куточок

Вузьке патіо в сучасному стилі, обладнане на задньому дворі біля паркану, з білим щебенем, дерев’яним подіумом, кострищем і зручним диваном, стане справжньою окрасою будь-якої ділянки.

9. Шатер

Королівський намет у самому центрі садку, який легко змайструвати своїми руками при мінімальному бюджеті, з круглим столиком і парою стільців для трапез під відкритим небом.

10. Квітучий паркан

Класична обідня зона з підвісними квітковими діжками, круглим столом і різними стільцями, обладнана в тіні дерев на задньому дворі.

11. Феєрія барв

Просторий майданчик з соковитим газоном, декоративною кам’яною стежкою, бетонною лавою, обідньою зоною і великою кількістю квіткових клумб і горщиків.

12. Лаконічний дизайн

Лаконічний дизайн невеликого патіо з якісним квітковим килимом, стильними дерев’яними меблями і крихітною штучною водоймою.

13. Місцинка для двох

Невелика ділянка землі, вимощена тротуарною плиткою, з двома вінтажними стільчиками, приставним столиком і аркою-перголою – такий собі шматочок Провансу у власному дворі.

14. Шезлонги

Для облаштування місця для відпочинку в садку зовсім не обов’язково витрачати багато грошей на купівлю красивих меблів. Досить обзавестися парою дерев’яних складних шезлонгів і яскравою табуреткою.

15. Місце під сонцем

Два квадратних лежака з яскравими смугастими лежанками і отворами для парасольок, встановлені в тіні дерев, стануть улюбленим місцем для відпочинку в літні дні.

16. Металеві бочки

Чудове місце для відпочинку з ажурними стільцями і столиком, зробленими з металевих бочок – прекрасний приклад оформлення двору своїми силами.

17. Крісло-гойдалка

Будь-який тінистий куточок садку можна перетворити на місце для відпочинку. Для цього вам знадобиться крісло-гойдалка, стелаж для квітів і кілька дерев’яних ящиків. Для естетики всі деталі можна пофарбувати у білий колір.