Тільки п’ять вулканів Землі володіють таким природним об’єктом, як лавове озеро. Це робить кожен із прикладів унікальним і неповторним. Пропонуємо вам весь список лавових озер світу. Африканський Ерта-Але, в північно-східній частині Ефіопії, є єдиним в світі вулканом з двома лавовими озерами. Обидва «лавоема» утворилися в 1960-му році і існують досі. Найвідомішим вулканом з лавовим озером вважається Ньирагонго, розташований на території ДР Конго. Його озеро вважається найбільшим в світі, серед лавових і становить близько 1200 метрів в ширину, а глибина досягає 600 метрів. Вулкан Амбрім в архіпелазі Вануату, на однойменному острові, являє собою вулканічний комплекс, в двох кратерах якого є лавові озера. Вважається, що формування озер відбулося приблизно 19 століть тому. Саме термін «вулканічний комплекс» не дає статус Амбріму ще одного вулкана з двома озерами. Дивно, але діючі вулкани є навіть в Антарктиді. А якщо вже ми про це згадали в даному матеріалі, то ви розумієте, що там також є і лавове озеро.Розташоване воно в кратері вулкана гори Еребус на острові Росса. Тут лавове озеро сформувалося в 1972-му році. Кілауеа – наймолодший і найактивніший вулкан на Гаваях.Також його вважають одним з найактивніших на планеті.
• не пропусти
- 23 листопада — сьогодні в Україні Дeнь пам’яті жертв голодоморів
- 10 звичок у ванній кімнаті, що можуть зашкодити вашому здоров’ю
- 18 старовинних фотографій, на яких зображено реальне життя японських гейш
- Третя пречиста, або Введення: дата, традиції, прикмети на Введення
- Прадіди технічного прогресу: 20 геніальних винаходів минулого, які дійшли до нас
- 12 найкращих продуктів, якими можна з користю смакувати зранку
- 10 чудових екранізованих книг, які стали успішними фільмами
- Як підтримати дитину, коли тато на війні? Поради психологині
- Як одягалися українці в холоди сто років тому: фото
- 5 рецептів, щоб смачно завершити осінь: страви з хурмою, журавлиною, сочевицею, гарбузом та дайконом
- 5 нових фільмів до Дня студентів 17 листопада з атмосферою безтурботності
- 5 рецептів домашнього хліба: з дріжджами та без, на заквасці та на кефірі