Додатковий набір до українських вишів без НМТ завершується 31 жовтня

    231

    В Україні триває додатковий набір до закладів вищої освіти, який завершиться 31 жовтня. Це унікальна можливість для абітурієнтів, які вже мають вищу освіту, вступити до університетів без необхідності проходити Національний мультипредметний тест (НМТ). 

    За повідомленням ОСВІТА.UA, абітурієнти можуть вступити на основі фахового іспиту та мотиваційного листа. Ця можливість відкрита для тих, хто має ступінь бакалавра, магістра чи спеціаліста.  

    Вступники можуть ознайомитися з прикладами програм підготовки до фахового іспиту на вебсайтах університетів, куди вони планують подавати документи. 

    Крім того, для студентів, які вже отримали вищу освіту, передбачено навчання за скороченим терміном. В університетах можуть зараховувати частину кредитів відповідно до Європейської кредитної трансфер-накопичувальної системи (ЄКТС), що дозволяє здобути ступінь бакалавра за менш ніж 4 роки. 

    Цей додатковий набір – це шанс для тих, хто прагне покращити свої освітні можливості та здобути нову спеціальність без зайвих труднощів. Важливо скористатися цим часом і врахувати всі умови вступу, щоб реалізувати свій потенціал.