Сонце, тепло та туман: чого чекати від погоди в Україні цього тижня

    154

    Протягом найближчих днів в Україні утримуватиметься суха та сонячна погода, але безслідно це не мине – на території країни прогнозуються тумани. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у своєму Telegram-каналі, уточнивши, що потепління супроводжуватиметься зміною вітру. 

    З понеділка, 21 жовтня, температура повітря на більшій частині території країни підніметься до +14…+18 градусів удень. Попри денне потепління, вночі все ще можливі заморозки, проте їх імовірність зменшиться вже всередині тижня.  

    У Києві також встановиться тепла та безхмарна погода. Починаючи з 21 жовтня, температура вночі коливатиметься від 0 до +3 градусів, а вдень підійматиметься до +12…+14 градусів. З вівторка, 22 жовтня, стане ще тепліше – вночі очікується +3…+6 градусів, а вдень до +16. Наприкінці робочого тижня, 24-25 жовтня, повітря прогріється до +11…+14 градусів. 

    За словами Діденко, антициклон, що домінуватиме над Україною, принесе суху погоду, але це явище буде тимчасовим. Уже з 28 жовтня на територію країни повернуться опади, які супроводжуватимуться похолоданням. Вона пояснила, що тепліший південно-західний вітер замінить північно-західний, що й сприятиме зростанню температури. 

    У період потепління не виключено утворення густих туманів, що можуть обмежувати видимість на дорогах. Водіям варто бути обережними під час керування транспортними засобами, оскільки туман може знизити видимість до кількох сотень метрів.