Дія запускає сканер для перевірки Національного кешбеку: що потрібно знати

    143

    З новим інструментом у застосунку Дія українці можуть швидко дізнатися, чи нараховується кешбек на товар, просто відсканувавши штрихкод. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про це у Telegram, зазначаючи, що тепер не потрібно питати касирів у супермаркетах або шукати позначки на упаковках. 

    Щоб скористатися новим сканером, достатньо відкрити додаток Дія та навести камеру на штрихкод продукту. Програма одразу сповістить, чи буде нараховано кешбек. Це спрощує процес вибору товарів для покупців. 

    Бета-тестування “Національного кешбеку” тривало понад місяць, після чого було оголошено про офіційний запуск програми. За цей час у Міністерстві цифрової трансформації збирали відгуки користувачів і перевіряли, як працює сервіс. Користувачі можуть очікувати новий функціонал у додатку, оскільки оновлення тривають. 

    Кешбек у розмірі 10% надається на вітчизняні споживчі товари, за винятком підакцизних, таких як алкоголь (за винятком безалкогольного вина та медових напоїв) і тютюну. Максимальний обсяг кешбеку складає 3 тисячі гривень на місяць. Залишені кошти можна буде витратити на медичні та комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на поїзди, а також на благодійність, підтримуючи ЗСУ або купуючи військові облігації. 

    Виплати за покупки, здійснені у вересні, стартують 20 жовтня. Тож українці вже найближчим часом зможуть скористатися перевагами кешбек-програми, яка робить покупки більш вигідними. 



    • інші новини