Екс-співробітник Пентагону розкрив подробиці про рої дронів над військовими базами США

    71

    Групи невідомих безпілотних літальних апаратів понад два тижні з’являлися над авіабазою Ленглі та військово-морською базою Норфолк у штаті Вірджинія. Військові намагалися переслідувати невпізнані літаючі об’єкти, проте їхні спроби не мали успіху.

    Колишній високопоставлений співробітник служби безпеки Пентагону Кріс Меллон повідомив виданню Daily Mail, що ці епізоди були частиною набагато масштабнішої картини, яка торкнулася численних військових об’єктів.

    Меллон зазначив, що американські пристрої для глушіння сигналів безпілотників виявилися неефективними, а літальні апарати не робили нічого, щоби залишатися непоміченими. Крім того, в небі були помічені «материнські кораблі», які «випускають рої дрібніших дронів».

    У грудні 2023 року, за даними джерел видання The Wall Street Journal, протягом як мінімум 17 ночей у сутінках спостерігалися рої галасливих невеликих НЛО, що переміщалися на великій швидкості і випромінювали миготливі червоні, зелені та білі вогні, які проникали в строго обмежений повітряний простір над авіабазою Ленглі у Вірджинії.

    Кому належали ці апарати — досі невідомо. Деякі аналітики припустили, що за цими діями стоїть росія чи Китай.