5 порад для вибору підвісної тумби під умивальник

983

Комбінація підвісної тумби та умивальника — стандартне рішення для комплектації ванної кімнати, що дозволяє забезпечити належні умови для щоденної гігієни та організувати практичну зону зберігання. Крім того, тумбочка з настінним монтажем спрощує прибирання підлоги та полегшує доступ до сантехніки. Виробники обладнання для санвузла пропонують сотні готових комплектів, однак до вже обраної чи придбаної сантехніки можна підібрати меблі самостійно. Які моделі підходять для маленьких, а які — для просторих санітарних приміщень? З шухлядами чи полицями? Темні чи світлі? З традиційними ручками чи системою push-to-open? Відповіді на перелічені питання можна знайти в статті фахівців чеської компанії Ravak «Підвісна тумба під умивальник: ключові поради щодо вибору» або ж у підказках, що подані нижче.

Розміри

Головний критерій при виборі тумби — співставлення її габаритів та розмірів умивальника. Якщо шукаєте меблі для врізної сантехніки, краще обирати обидва вироби з асортименту одного виробника. Причина очевидна: моделі з однієї колекції спроєктовані з урахуванням не тільки габаритів, а й конфігурації. Може статися так, що за розмірами вироби відповідають один одному, однак при встановленні виникають щілини в певних місцях. Звичайно, такі похибки не критичні, але навіть у невеличкі отвори з часом потрапляють пил, мийні засоби та інші забруднення. Тому потрібно бути готовими до періодичного чищення важкодоступних місць на стиках.

З компаньйоном для накладного умивальника чи чаші, що встановлюється на стільницю, ситуація дещо інша. Тут важливо, чи потрібне вам додаткове місце для зберігання мила, косметики та інших особистих дрібниць. За відгуками, зона умивання з умивальником на широкій стільниці має не лише ефектний вигляд, а й набагато зручніша у використанні.

Матеріали корпусу

Меблі для ванної кімнати виготовляють із найрізноманітніших матеріалів. Вироби зі скла, металу, пластику мають певні переваги, але для щоденної експлуатації — не найкращий варіант. У преміальному сегменті представлені тумбочки з масиву дерева цінних порід. Завдяки спеціальній обробці поверхня стійка до вологи та зберігає привабливий зовнішній вигляд, проте такі вироби досить дорогі.

Доступніші варіанти, які мають високі експлуатаційні характеристики, — це моделі з МДФ і ДСП. Плити з вологостійким просоченням не бояться підвищеної вологості, перепаду температури та контакту з бризками води. Сучасні технології виробництва дозволяють створити надійні корпусні меблі, які дозволяють зберігати банне приладдя в належних умовах і не вимагають особливого догляду.

Фасади тумб фарбують вологостійкими фарбами чи покривають спеціальними лаками, шпонують чи декорують ПВХ-плівкою. Фабрики, які цінують клієнтів і репутацію, використовують надійні й екологічні матеріали, тому рекомендуємо вибирати продукцію відомих сантехнічних брендів.

Фурнітура

Ще один важливий момент — якість фурнітури. Прослідкуйте, щоб петлі, молдинги, ручки були виготовлені зі стійких до корозії матеріалів. Нержавіюча сталь, сучасні сплави та полімери мають відмінні показники зносостійкості та міцності.

Напрямні, дотягувачі, газліфт, функція тихого зачинення, система відчинення та зачинення дверцят push-to-open роблять користування значно простішим та комфортнішим.

Організація внутрішнього простору

Наступний критерій — місткість. Радимо ще на етапі планування інтер’єру визначитися, скільки речей ви триматимете у ванній кімнаті. Якщо тумбочка необхідна для зберігання рушників чи запасів мийних засобів, буде достатньо моделі з високим висувним ящиком чи полиці, що ховається за дверцятами. Для косметики, засобів гігієни, щіток для волосся та різних дрібних предметів знадобиться модель із невисокою шухлядою та органайзером.

Для широкого умивальника варто розглянути максимально містку тумбу. Чудово підійдуть вироби, в яких поєднані закриті та відкриті полиці, висувні ящики різної висоти.

Естетична складова

Дизайн меблів має гармонійно поєднуватися із загальним стилем ванної кімнати. Якщо не хочете експериментувати та самостійно комбінувати елементи обстановки, обирайте готові рішення. В каталогах виробників представлені колекції, всі складові яких витримані в єдиній естетиці.

Якщо ж плануєте перевірити свої дизайнерські здібності, зверніть увагу на лаконічні тумби з плоскими фасадами нейтральних кольорів. Стримані вироби без яскравих акцентів та виразного декору можна легко вписати в інтер’єр у стилі мінімалізм, скандинавський модерн, лофт, індастріал, бруталізм, ретро, еклектика, неокласика.