8 корисних українських сайтів, про які ви могли не знати

25559

Інтернет – чудовий інструмент для швидкого пошуку відповідей на запитання, навчання, роботи, зв’язку з друзями та й просто розваг.

Coma.in.ua зібрала 8 корисних українських сайтів, які можуть стати для вас хорошими помічниками.

1. pra.in.ua – безкоштовна база для досліджень родоводу

Завдяки ентузіастам, історію своєї сім’ї тепер можна вивчати онлайн. В Україні працює платформа pra.in.ua, яка дозволяє досліджувати родоводи. Наповнювати його допомагають і професійні історики, і волонтери, повідомляє “24 канал“.

Працює сайт pra.in.ua за принципом соцмереж. Реєструєтеся і можете шукати за регіоном чи прізвищем.

2. jarvis.net.ua – онлайн-асистент з вибору фільмів

На сайті можна максимально швидко знайти фільм під настрій. Винятково в українській озвучці.

3. pdr.hsc.gov.ua – онлайн-тести для перевірки знань ПДР

Тут ви можете в онлайн режимі перевірити свої знання правил дорожнього руху.

4. museums.authenticukraine.com.ua – 3D-тури музеями України просто неба

Компанія Google разом з міністерством культури України оцифрувала сім музеїв просто неба в різних регіонах країни і створила віртуальний тур ними.

На спеціальному сайті “Музеї України просто неба” можна віртуально помандрувати, дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом.

5. ukr-mova.in.ua – сервіс для вивчення, перевірки та вдосконалення української мови

«Мова – ДНК нації» – це освітній проект для тих, хто хоче вдосконалити свої знання української мови; Тут ви знайдете цікаві вправи, диктанти та бібліотеку правил.

6. prometheus.org.ua – масові безкоштовні онлайн-курси українською мовою

Український сервіс Prometheus позиціонує себе як громадський проект масових відкритих онлайн-курсів. Тут ви знайдете безкоштовні навчальні курси університетського рівня від викладачів КНУ, КПІ та Києво-Могилянської академії.

Обравши тематику, з’являється можливість переглядати відеолекції, виконувати інтерактивні завдання, щоб перевірити набуті знання, та спілкуватись на форумі з іншими студентами та викладачами. За умови успішного виконання усіх завдань, студент отримає сертифікат про завершення курсу.

Навчатись можна в будь-який час, адже відеолекції, тести і форум доступні цілодобово.

7. navizor.com – розумний мобільний навігатор та система моніторингу якості доріг

Навізор — це розумний мобільний навігатор, який прокладає маршрути з урахуванням якості дорожнього покриття, а також збирає, аналізує і відображає актуальні дані про стан доріг у режимі реального часу та попереджає про небезпечні ділянки дороги попереду. З даним навігатором ви зможете заощаджувати витрати на пальне, ремонт автомобіля та уникнути ризиків та неприємностей, пов’язаних із поганою якістю доріг.

8. UA.IGotoWorld.com – туристичний портал про Україну

Справжня знахідка для туристів. Тут є усе: мапи з позначками визначних місць, маршрути, готелі-хостели-квартири..Тут є практично усі відповіді на запитання, які можуть у вас виникнути під час планування подорожі.

Якщо ви знаєте ще якісь корисні українські сайти, про які варто розповісти – діліться посиланнями у коментарях.



• не пропусти