Мигія – мальовниче містечко на річці Південний Буг

1941

Весна почнеться вже зовсім скоро… Природа почне оживати і тішити нас своєю красою. І якщо ви все ще не знаєте, куди краще вирушити за враженнями і естетичним задоволенням, ми дамо вам невелику підказку – відвідайте Мигію.

Щорічно до цього населеного пункту, розташований в Миколаївській області, приїжджають сотні туристів, охочих насолодитися природними красотами і крутими порогами повноводної річки Південний Буг. Тут ви знайдете безліч мальовничих місць для спокійного проведення часу, адже це селище знаходиться на заповідній території «Гранітно-степового Побужжя». Мигія зачарує вас розмаїттям кольорів, прекрасними скелями і найчистішою водою, а багатовікова історія цієї локації дозволить вам доторкнутися до подій далекого минулого.

Історична довідка

У цій місцевості було виявлено більше 98 археологічних пам’яток, вік яких коливається від часів палеоліту (30 тисяч років до нашої ери) до епохи становлення слов’янського етносу. У давнину тут базувалися поселення скіфів, греків, римлян. На початку нашої ери основна частина територій відводилася грецькому селу Еміг, а в 18 столітті ці землі почали заселяти запорізькі козаки. Тоді українці присвоїли селищу назву Мигія, яку місцеві жителі використовують донині.

За час існування поселення його приголомшливі пейзажі споглядали багато відомих історичних особистостей. Бузькі пороги і стрімкі скелі пам’ятають і Максима Залізняка, і Петра Калнишевського, і навіть Пилипа Орлика, який, як ми знаємо, був автором першої української Конституції. Про глибокі історичні корені цього краю свідчать також і назви найближчих населених пунктів. Острів козака Мамая, скеля Турецький стіл, урочище Протич, острів Брама і Пугач – кожне з цих найменувань нагадує нам про тих, хто колись захищав наші землі від ворожих набігів.

Відпочинок із перспективою

Описати всю красу Мигїї в невеликому нарисі просто неможливо – це місце потрібно відвідати, його потрібно відчути. Хтось називає його раєм для шанувальників водного туризму, когось вражають стрімкі скелі, що досягають 40-60 метрів у висоту, а комусь це село подобається історичною насиченістю. Так чи інакше, люди знаходять тут те, що шукають: захоплюючий відпочинок далеко від міського смогу з активними прогулянками, купанням і вечірніми посиденьками біля багаття.

Джерело: weloveua



• не пропусти