5 класних місць, куди варто поїхати у червні в Україні

1937

Дехто чекає літо весь рік, бо вважає цю пору найкращою для подорожей. Річки та моря теплішають, погода дозволяє спати просто неба біля вогнища чи в затишному наметі. Смакувати трав’яний чай з зефіром, посмаженим на багатті, та дивитися на зорі — ось така вона, літня романтика. Куди відправитися туристу для нових вражень? Читайте у статті:

Дністровський каньйон та Бакота біля Кам’янця-Подільського

Depositphotos, автор фото Farion_O
Depositphotos, автор фото serg-nester

Затоплене селище серед каньйонів стало одним з чудес України. Варто приїхати, щоб побачити це унікальне водосховище довжиною 200 км. Серед скель можна знайти безліч гарних місць для наметів. Поруч можна буде і поплавати, і приготувати їжу на багатті. При заході чи сході сонця часто роблять красиві фотографії проти гладкої поверхні води.

Чим зайнятися на Бакоті:

  • Відвідайте скельний монастир та келії. Місце знаходиться просто у Білій горі. Язичники використовували це місце як капище, а приблизно в XI ст. сюди прийшли монахи.
  • Поплавайте в тиші та спокої. Тут є декілька пляжів серед скель.
  • Замовте місцевого гіда. Цікаво послухати історію водосховища. Раніше тут було велике село, але через побудову водосховища жителям довелося руйнувати свої домівки та виїжджати.

Рожеві озера на Херсонщині

Depositphotos, автор фото malshak
Depositphotos, автор фото lugrin

Херсонщина прославилася не тільки морським берегом, а й великою кількістю солоних озер та місць видобутку глини. Солоні озера швидко прогріваються на сонці та через високу щільність дозволяють плавати, ніби в невагомості. Через соцмережі, туристи часто рушають на Лемурійське озеро. Насправді ж, саме це рожеве озеро всього декілька кілометрів в довжину. Розташоване воно біля великого озера Сиваш.

 

озеро Сиваш. Depositphotos, автор фото lugrin

Якщо ж ви хочете зробити незвичайні знімки та побачити гори солі, вирушайте на озеро Генічеське в селі Приозерне на Арабатській стрілці. Саме сюди колись приїжджали чумаки та стояв завод з видобутку солі. Глибина озера невелика, тож можна приїжджати навіть з дітьми. Не менш красиве і озеро Сиваш, заїхати можна в с. Іванівка.

Трахтемирівський півострів в Черкаській області

Трахтемирів — колишня козацька столиця на півострові серед Дніпра. Червень — гарний час для поїздки туди, адже в холодну пору дороги заметені снігом, а восени чи навесні вони розмиті дощами. В селі Трахтемирів на півострові лише один офіційний житель. Але влітку досить багато туристів.

Чим зайнятися на острові:

  • Скупатися в Дніпрі чи просто спостерігати за плином води з кручі;
  • Відвідати старовинні козацькі могили;
  • Піднятися на висоту 222. Езотерики вважають її місцем сили, тож можна спробувати помедитувати;
  • Відвідати єдиного жителя Трахтемирова — Скіфа, його дім схожий на музей, та й про півострів він знає більше за інших;
  • Побачити дерево-тризуб;
  • Подивитися на табір “Трахтемирівська Січ” чи віддати на літо дітей. Діти відвідують майстер-класи народних ремесел, сплавляються на байдарках, мандрують, стріляють з лука. Серед природи, без шуму міста та вихлопів машин дитина може гарно відпочити.

Асканія-Нова на Херсонщині

Пам’ятник Барону Фальц-Фейну, засновнику природного заповідника «Асканія-Нова»
Depositphotos, автор фото zarevv
Depositphotos, автор фото mac_sim
Depositphotos, автор фото mac_sim

Степовий заповідник на Херсонщині став однією з обов’язкових точок для туриста. Починав розвиток цього місця барон Фальц-Фейн. Саме він завіз сюди кенгуру, страусів, яків. Зараз тут живуть понад 500 видів тваринок на великій території та у природних умовах, є дуже багато степових рослин. В дендропарку зберігають коней Пржевальського, коричневих огарів, журавлів та інших тварин Червоної книги. Сюди можна приїжджати на довгі екскурсії та ночувати з наметом.

Кам’яне село в Житомирській області

Для тих, хто не хоче їхати в Карпати чи шукати каньйони, на Житомирщині існує це урочище. В заказнику площею близько 15 га на поверхню виходять величезні валуни. Імовірно, це залишки льодовика, якому вже 20 тисяч років. А деякі вчені навіть вважають, що Кам’яне село побудували прибульці. Хай там як, місцевість дуже красива та незвичайна. Туристи вподобали місце біля річки Перга. Звісно, зупинитися можна в будь-якій точці.

Щоб червень запам’ятався, влаштуйте мандрівку хоча б на один день. Саме в подорожах ми краще пізнаємо себе, дізнаємося більше про історію та культуру. Вивчати нове варто не тільки з книг чи роликів на ютубі, вирушайте до цікавих місць України!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти