М’які меблі: як вибрати і не помилитися

377

Як тільки ремонтні роботи в квартирі закінчені, нам не терпиться скоріше пройтися по магазинах і купити м’які меблі від АМФ. Але спонтанні і необдумані покупки – не найкраще рішення. У цій справі важливо не поспішати і ретельно проаналізувати ті якості, які повинні бути присутніми в м’яких меблях. Які ж основні критерії вибору цього предмета інтер’єру?

Матеріал оббивки.

Оббивка зазвичай є найбільш дорогою частиною меблів і займає 60-70% загальної вартості. Крім того, це перше, на що звертає увагу покупець. Сучасні меблеві вироби створюються із застосуванням натуральної або штучної оббивки. Перший варіант представлений гобеленом, жаккардом, шкірою і т. д. Тут варто відштовхуватися від того, як інтенсивно будуть експлуатуватися меблі. Тканинна оббивка вбирає вологу, тому на ній можуть залишатися плями. Шкіряні вироби – шикарний респектабельний варіант. Матеріал легко чиститься, проте вартість далеко не кожному по кишені.

Хочете заощадити? Зупиніться на штучному матеріалі оббивни. Наприклад, тканина флок з легкістю витримає будь-які процедури з очищення. Екошкіра наділить меблі розкішним зовнішнім виглядом і разом з тим обійдеться дешевше натурального аналога.

У будь-якому випадку при виборі оббивки звертайте увагу на шов – це один з показників якості продукції.

Різновиди наповнювачів.

Від цього параметра залежить коефіцієнт твердості поверхні м’яких меблів. Сучасні виробники застосовують найрізноманітніші наповнювачі, але стабільно затребуваними залишаються наступні:

  1. Пінополіуретан. Якісний матеріал володіє пружністю, еластичністю і достатньою щільністю. Зазвичай пінополіуретан застосовують для наповнення спинки і площі, призначеної для сидіння і лежання. Завдяки цьому забезпечується максимальна зручність дивана чи крісла.
  2. Поліестер. З його допомогою набивають диванні подушки і підлокітники. Завдяки специфічній структурі матеріал здатний зберігати форму і не піддаватися звалювання.
  3. Пружинні блоки. У випадку з цим видом наповнювача важливо звернути увагу на якість сталевого дроту, з якої створені пружини. Крім цього, враховуйте саму технологію їх кріплення. Чим більше пружин на одиницю площі, тим комфортніше буде меблевий предмет.

Варто пам’ятати, що щільність є пріоритетним критерієм вибору будь-якого наповнювача. Оптимальний показник – не менше 30 кг/м³.

Каркас виробів.

Тіло людини тримається на хребті, а меблі – на каркасі. Це своєрідний «скелет», який повинен бути міцним, надійним і з легкістю витримувати значні навантаження. Оптимальним рішенням стане каркас з металу. Він стійкий до розхитування, тому при частому переміщенні дивана не пошкодиться.

Прихильникам екологічно чистих матеріалів можна доглянути дерев’яний каркас. Він прослужить не менше металевого, якщо використовувати меблі акуратно.

Меблева фурнітура.

М’які меблі оснащені великою кількістю комплектуючих. Це можуть бути механізми трансформації, труби, опори, пружини, металовироби та багато іншого. Важливо, щоб комплектуючі для меблів були максимально якісними і стійкими, оскільки вони регулярно завжди загрожує найбільша навантаженні. Зрозуміло, звичайно при виході фурнітури з ладу її можна замінити, купивши подібного виробу. Однак краще переконатися в надійності комплектуючих відразу, щоб не виникло проблем з установкою нових.

А що з дизайном?

Смаки розрізняються. Тому немає універсальних порад щодо вибору дизайну диванів і крісел. При покупці постарайтеся зупинитися на моделі, яка за кольором і стилем буде гармоніювати з навколишнім оточенням в квартирі. Також не забувайте про свої особисті уподобання. Для більшої надійності можна скористатися численними порадами дизайнерів, які допоможуть підібрати ідеальний дизайн м’яких меблів.



• не пропусти