Найбільший готель в світі з льоду та снігу

761

Щозими художники і скульптори зі всього світу збираються в Юккас’ярві, північна Швеція, заради художнього проекту, який став відомим як Крижаний готель. Це – перший в світі і найбільший готель, побудований зі снігу та льоду. Юккас’ярві – невелике село в північній Швеції з населенням 900 жителів і приблизно 1000 собак. Кожну зиму приблизно 50 000 відвідувачів з усіх континентів відвідують Крижаний готель, щоб випробувати спокій, побачити північне сяйво і ряд інших цікавих дій в дикій місцевості в 200 км від Північного Полярного кола. Комплекс покриває площу в 5,500 квадратних метрів і побудований з 2,000 тонн льоду з річки Турне-Ельвія, а так само 30,000 тонн суміші снігу і льоду, яка посилює структуру. Приблизно 100 осіб залучені в будівництво цього готелю, половина з яких – художники, запрошені проектувати окремі області комплексу. Ось як виглядає крижаний вхід в сніжне королівство:

Будівництво готелю є цілорічним процесом. У березні і квітні 4,000 тонн льоду від річки Турне-Ельвія зберігаються в холодильнику на літо. Будівництво починається в листопаді і грудні, а відкривається крижане царство між груднем і серединою квітня, після чого структура починає повільно танути і повертається в річку Турне-Ельвія у вигляді води.

Перша група гостей, яка залишилася в ICEHOTEL на ніч, була шведською командою виживання Збройних сил. Потім прибула команда з Vesatel, міжнародної космічної супутникової компанії. Ларс бістро і 15 гостей, провели ніч у спальних мішках на льоді. Внутрішня температура становила мінус п’ять градусів Цельсія, всі прокинулися схвильованими і веселими. Так і народився Крижаний готель.

Зупинка на ніч має увазі теплу нижню білизну, шапку вушанку, і занурення в спальний мішок з матрацом, що покриває шматок льоду. Після Вашого ранкового пробудження відразу ж слід чашка гарячого соку брусниці і час для сауни, супроводжуваної сніданком. Більшість гостей проводить одну ніч ‘на льоду’ і кілька ночей в теплому номері, який також доступний. Серед інших розваг ICEHOTEL влаштовує тури на снігоходах в пошуках Північного сяйва, катання на санях із собаками і північними оленями, верхові прогулянки і безліч інших цікавих способів проведення часу.

У продовження читайте також про десять найбільш романтичних готелів Європи , які більше підійдуть для теплолюбних відвідувачів, ніж царство льоду і снігу.

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (1)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (2)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (3)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (4)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (5)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (6)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (7)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (8)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (9)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (10)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (12)

Найбільший готель в світі з льоду та снігу (13)