“Якщо хочеш бути здоровим…”: 7 ранкових звичок людей з гарною шкірою

567

Як говорить народна мудрість, хто рано встає, тому потім весь день спати хочеться. І у того синці під очима сині. Так, мати гарний вигляд з раннього ранку – завдання часом майже непосильне. Так що не полінуйтеся зробити комплімент колезі, яка вже о 8.00 виглядає бездоганно. Звичайно, тут без магії макіяжу не обійтися. Але у людей, чиї обличчя цілодобово сяють свіжістю і здоров’ям, є свої маленькі секрети. Головні з них ми зібрали в цьому огляді.

Хочете мати гарний вигляд відразу після пробудження і перестати замазувати консілером синці під очима? Значить, пора поповнювати свій арсенал корисними звичками. Люди з гарною шкірою щоранку:

1. Вмиваються лагідним до шкіри засобом
2 (1)
Дерматологи рекомендують вмиватися вранці не тільки для того, щоб підбадьоритися, але і щоб змити природний шкірний жир. Він активно виробляється вночі і в поєднанні з макіяжем напевно гарантує забиті пори вже до вечора. Але тільки не забувайте про дві рекомендаціях: в першій половині дня використовуйте виключно м’які очищауючі засоби (як мінімум, без спирту і саліцилової кислоти в складі) і ополіскуйте обличчя водою кімнатної температури.

2. Дружать з антиоксидантами
3 (1)
Косметологи нагадують: навіть брудне повітря великих міст здатне зашкодити вашій шкірі і прискорювати процеси старіння. Тому включіть в систему ранкового догляду засоби з натуральними антиоксидантами: вітамінами С і Е, феруловою кислотою або рослинними компонентами на зразок екстракту зеленого чаю або витяжки з кавових зерен.

3. Вони ніколи не забувають про сонцезахисний крем
4 (1)
Якщо вам більше двадцяти і особливо, якщо ви власник молочно-білої шкіри, зробіть нанесення сонцезахисного засобу на шкіру обличчя такою ж звичкою, як ранкове умивання.

4. Завжди ховають від сонця шию, груди і руки
5 (1)
Якщо закритий одяг в спекотну пору року – не для вас (що цілком зрозуміло), не забудьте обробити згадані ділянки сонцезахисним засобом перед виходом на вулицю. Ну хоча б влітку. Дерматологи обіцяють, що це хоч трохи, але відстрочить появу перших зморшок або утворення нових.

5. Вони не тиснуть прищі
6 (1)
Лягаєте спати зі стійким відчуттям, що вранці ваше обличчя піддасться акне-атаці? Ні в якому разі не намагайтеся видавити прищ! Замість цього прикладіть до потенційно небезпечної ділянки шматочок льоду, щоб стягнути пори, а потім обробіть його спеціальним засобом з саліциловою кислотою або маслом чайного дерева в складі.

6. Вони їдять різнокольоровий сніданок
7 (1)
Ні, не драже M&M’s або Skittles, а мікс зі свіжих ягід, зелені салати, вівсяні пластівці і натуральний йогурт. Такий легкий, але корисний сніданок зарядить не тільки енергією, але і необхідною порцією антиоксидантів для природного сяйва шкіри зсередини.

7. Вони починають ранок зі склянки води
8 (1)
І взагалі намагаються пити побільше рідини, особливо в першій половині дня. Дегідратація може настати швидко і зовсім непомітно, але негативно позначиться на всьому організмі. Включаючи стан шкіри: зайва сухість провокує появу зморшок і виділяє вже існуючі. Тільки уникайте рясного пиття перед сном: у багатьох випадках це загрожує ранковими набряками.



• не пропусти