Samsung випустила Android 9.0 Pie для найпопулярніших смартфонів

    214

    Південнокорейська корпорація ніколи не любила оперативно випускати новітні збірки операційних систем для своїх мобільних пристроїв. Замість цього вона вважає за краще тягнути час так довго, як можна. Фінальна стабільна збірка Android 9.0 Pie для смартфонів Xiaomi побачила світ ще в серпні 2018 року, проте з тих самих пір лише кілька фірмових моделей мобільних пристроїв були до неї оновлені. Сьогодні, 15 лютого, розробники нарешті випустили довгоочікуваний апдейт.

    Компанія Samsung повідомила про те, що починаючи віднині встановити операційну систему Android 9.0 Pie на свої електронні пристрої можуть власники різних модифікацій і версій флагмана Galaxy Note 8, випущеного на ринок ще в 2017 році. Незабаром оновлення отримають моделі Galaxy S8 і Galaxy S8 +, а потім і ряд інших телефонів компанії. Новітня операційна система поки що доступна тільки в Болгарії і Словаччині, але вже в найближчі кілька днів вона стане доступна по всьому світу.

    Операційна система Android 9.0 Pie для смартфона Samsung Galaxy Note 8 є частиною прошивки N950FXXU5DSB2, включаючи в себе лютневе оновлення для системи безпеки від Google. Таким чином, установка цього оновлення вкрай бажана, адже інакше мобільний пристрій ризикує залишитися незахищеним перед різними погрозами. Новітня ОС включає в себе графічну оболонку One UI, яка вкрай сильно змінює зовнішній вигляд всього інтерфейсу і всіх елементів меню.

    Це означає, що всі користувачі, які встановлять Android 9.0 Pie на Samsung Galaxy Note 8, повинні бути готові до нового зовнішнього вигляду всього програмного забезпечення. Швидше за все, дана ОС стане останньою для цього мобільного пристрою, тому що спочатку він працював на Android 7.1 Nougat, а в минулому році його відновили до Android 8.1 Oreo. У нинішньому ж році для цієї моделі випустили друге за рахунком велике оновлення, а третє даний виробник зазвичай ніколи не випускає, хіба що в умовах жорсткої конкуренції йому доведеться піти на такий крок.



    • інші новини