Рада хоче посилити відповідальність за порушення комендантської години

    821

    Народні депутати планують переглянути введення штрафів за порушення комендантської години та правил світломаскування. Пропонується зменшити штрафи для громадян, але збільшити для бізнесу.

    Згідно із законопроєктом №10195, за порушення заборони перебування у період комендантської години на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток чи посвідчень тягне за собою покарання у вигляді штрафу у розмірі від 1700 гривень до 3400 гривень.

    За повторне порушення протягом року штраф буде складати від 3400 гривень до 6800 гривень.

    Крім того, планується встановити штрафи і для бізнесу за порушення комендантської години та спеціального режиму світломаскування. Штраф буде складати від 17 тис. гривень до 51 тис. гривень, а за повторне порушення – від 51 тис. гривень до 102 тис. гривень.

    Штрафи не будуть застосовуватися, якщо громадяни прямують з укриття чи в нього у зв’язку з повітряною тривогою, надають медичну або супроводжують поранених або тяжкохворих людей, здійснюють заходи з евакуації населення або рятування майна та в інших випадках, пов’язаних із загрозою життю або здоров’ю громадян.