“Покращення”: в Україні вирішили модернізувати ProZorro

    178

    В системі електронних торгів “ProZorro.Продажі” розпочато технічне тестування нової процедури

    Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

    Так, в системі електронних торгів “ProZorro.Продажі” запустять голландські аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків.

    Як зазначається, головною відмінністю голландської моделі є більш швидке проведення процедур, аукціон проходить протягом доби.

    Крім цього, активи торгуються з пониженням ціни, і під час аукціону ціна може впасти до 20% від стартової. Також спрощується доступ до торгів, тобто зареєструватися можна буде навіть у день проведення аукціону.

    “Голландський аукціон значно прискорює продаж, що особливо актуально для активів банків, за якими термін ліквідації вже добігає кінця. Використання голландської процедури дозволить гарантовано продати активи, які довгий час не знаходять покупця. І Фонд гарантування зможе отримати додаткові кошти для виплат вкладникам”, – пояснив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов.

    Як пояснюють експерти, процедура голландського аукціону буде проходити в два етапи.

    За інформацією, пілотний проект з проведення таких аукціонів почнеться вже у вересні. В першу чергу, за цією процедурою будуть продаватися активи банків, у яких період ліквідації добігає кінця. При цьому лоти будуть виставлятися як індивідуально, так і колективно, в складі пулу.

    Керівник проекту “ProZorro.Продажі” Олексій Соболєв вважає, що таким чином вдасться продати максимальну кількість активів та дуже швидко.

    Джерело: Politeka



    • інші новини