Як совок роз’їдає українську армію зсередини

    84

    Стало відомо, як совок псує українську армію 

    Про це пише волонтер руху “Повернись живим” Андрій Римарук.

    Він зазначає, що за роки протистояння на Донбасі, командири рот початку війни встигли піднятися до комбатів. Комбати в свою чергу перетворилися на командирів бригад, а останні – переходять на більш високі посади оперативних командувань.

    Ці люди стали справжніми військовими начальниками, однак їх все ще занадто мало, щоб успішно боротися з величезною кількістю пострадянських генералів, які заполонили українську армію.

    Так, Римарук навів приклад того, як совок псує армію на передовій.

    “Мене насторожила відсутність «вогника в очах», стратегічних планів і військових рішень на передовій. Зрештою, кудись зникли креативні ідеї а-ля «ми ось таке змайстрували, і тепер росіянам буде капець”. За підсумком, я став свідком того , як командувач одного з секторів їздить по передовим позиціям і розпікає солдатів, що стоять перед ним в бронежилетах і касках, за те, що берци на них не ті, що дала держава, а літні – полегшені і зручні”, – пише Римарук.

    Через короткий час в ході того ж візиту на передову, він в черговий раз зіткнувся з дурним і необгрунтованим рішенням військового начальства. Зокрема оновив, командувач вичитував командира за повільні бойові рішення, нібито давно пора було виставити спостережні пости та силами резервів, які насправді відсутні, вибити противника з стратегічно важливої ​​точки.

    “Незабаром ламати вас буде ваша ж система, адже зовнішній військово-політичний курс України взято на вступ в НАТО, де офіцер в першу чергу повинен володіти відмінними управлінськими якостями і бути пропагандистом правильної військової культури, а не пропагандоном пострадянського ідіотизму”, – підкреслює він.

    Римарук зазначив, що в найсильніших арміях світу з майбутнього офіцера спочатку роблять першокласного менеджера-управлінця, а потім вже військового стратега. Тому, волонтерський рух готовий допомогти військовому начальству стати тими, на кого молодшому офіцерському складу захочеться рівнятися, а не “давати підсрачника і матюкати”.

    Джерело: Censor



    • інші новини