Новорічні пригоди львівського сміття

    125

    Львівське сміття возять у вугільну шахту Близько 12 кубів відходів зі Львова знайшли на закритій шахті ДП “Львіввугілля”. Невідома вантажівка висипала сміття у полі неподалік траси “Червоноград-Радехів”. Це помітили місцеві жителі.

    Мешканці села Бендюги відразу повідомили про знахідку, яка з’явилася на території закритої шахти “Бендюзька” (колишня “Великомостівська №2”. – gazeta.ua), обласних депутатів з Червонограда.

    Чеки та документи, які люди побачили у відходах, зі Львова. На місце події виїхали депутати Львівської обласної ради Володимир Ткачик та Ігор Грабінський. Вони викликали поліцію та працівників Державної екологічної інспекції у Львівській області, які зафіксували порушення.

    “Жителі Буського та Сокальського районів, а також міста Червоноград звернулися до мене з проханням допомогти вирішити проблему щодо незаконного вивозу сміття. Вважаю, що Львівська облрада повинна створити відповідну комісію, аби опрацьовувати інформацію про виявлені відходи зі Львова у різних куточках області, які висипають просто у полях і лісах. Такі безвідповідальні дії можуть призвести до екологічної катастрофи не тільки у Грибовичах, але й у цілій Львівській області”, – розповів депутат Львівської обласної ради Михайло Нискогуз.

    11 вантажівок зі Львова вивезли сміття на закинуту ферму в село Соснівка Іванківського району Київської області. Висипали його 500 т. Місцеві встановили цілодобове чергування. Стежать, щоб у село не заїжджали незнайомі фури.
    Опівночі 30 жовтня на автодорозі Київ—Кіпті—Бачівськ поліцейські затримали дві вантажівки МАН. Рухалися в бік Глухова Сумської області. Були вщент заповнені відходами. Виявилося, що 100 т сміття везуть зі Львова.


    • інші новини