Російський опозиціонер образив українців

    1658

    Відомий російський журналіст Андрій Красовський, який позіціонує себе як опозіціонера та борця за права людей, хворих на СНІД, в ефірі на радіо “Ехо Москви” прямим текстом заявив, що не поїде більше в Україну, а українців назвав ідіотами і покидьками, пише Знай.

    В інтерв’ю російській радіостанції Красовський, говорячи про загиблу в літаку Ту-154 Єлизавету Глінку, яку називали доктором Лізою, торкнувся теми вивезення нею дітей з Донбасу.

    “Українці кидалися зі звинуваченнями на неї, що вона нібито крала дітей, їх нібито українських дітей, і відвозила їх в РФ. Так ось, доктор Ліза направляла 1/3 дітей до Києва не через те, що вона так хотіла, а тому що лише 1/3 сімей з Донбасу хотіли відправиться до Києва”, – сказав він.

    Красовський заявив, що більшість сімей хотіли щоб їхні діти потрапили саме до Росії – багатшої, більшої, перспективнішої країни і, за словами російського журналіста, “більш своєї”.
    “Тому дітей вони відправляли в ту країну, мовою якої діти розмовляли”, – сказав Красовський.

    Російський опозиціонер заявив, що в Україні не існує “нормальних людських норм комунікації між двома країнами”, маючи на увазі, зокрема, мовне питання. Він пригрозив, що більше не приїде до України.

    “Мене покликали на лекцію в столицю України, але я на туди не поїду. Я не піду туди доти, поки не визнають якісь нормальні людські норми комунікації між двома країнами”, – заявив Красовський.

    Після цього нібито антипутінський журналіст з ліберальними поглядами випалив:
    “Ви вважаєте РФ країною-агресором, а я ставлюся до вас, як до ідіотів і покидьків”.

    Журналіст Айдер Муждабаєв прокоментував випади Красовського так: “Особливо правильно про мову. Уявляю, як би українські сироти, врятовані доктором Лізою з ДНР, мучилися в Києві, де ніхто не говорить по-російськи. Ми ж знаємо, що тут нацизм!”



    • інші новини