Військовий аерофлот України поповнився оновленим бортом

    517

    У суботу, 3 грудня, на Вінничині на військовому аеродромі в селищі Гавришівка 456 бригаді транспортної авіації передали відремонтований літак Ан-26 імені Героя України Дмитра Майбороди.

    Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

    “Сьогодні урочиста мить, коли гордий літак Ан-26 з ім’ям легендарного Героя України Дмитра Майбороди на борту підніметься в небо. Це ще одне підтвердження того, що Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті вдячного народу, вони поряд з нами у назвах шкіл та вулиць, у пам’ятниках та меморіальних дошках”, – йдеться в повідомленні.

    На урочистий захід прийшла й мати загиблого – Тетяна Іванівна, його рідні й близькі. Жінка сумує за сином та дуже пишається ним. За її словами, Дмитро завжди хотів бути льотчиком і дуже радів, коли його мрія збулася.

    Освятив літак начальник військового відділу Вінницької єпархії Української Православної Церкви протоієрей Сергій Ковтун.

    Відомо, що 14 липня 2014 року біля українсько-російського кордону на висоті 6500 м ракети РФ збили літак Ан-26. У результаті загинули два льотчика – командир екіпажу підполковник Дмитро Майборода та його помічник підполковник Дмитро Шкарбун.