Незабутні природні пам’ятки, які неодмінно треба відвідати, поки ви живі (53 фото)

5741

Дивовижні панорами з різних куточків Землі.

Подорож – це відмінний спосіб вирватися з нещасливого ритму справ і обов’язків, замінивши звичні емоції яскравими і свіжими враженнями; придбати нові безцінні знання і побороти творча криза.

Монотонне сидіння в офісі, пробки, недосип, тривалий холод, – стрімко зміцнюють думки про відпустку, народжуючи в голові мрії і плани про поїздки.

Варто відзначити, що з кожним роком туризм все менше перебуває в статусі модного і престижного захоплення, а стає можливістю культурного і духовного розвитку. Багато хто вже не вибирають місця за принципом «аби не було соромно розповісти знайомим», а вибирають справжні перлини для своєї душі.

У нашому цікавому світі існують сотні тисяч красивих, дивовижних місць. Часто найкрасивіші місця і пам’ятки знаходяться дуже далеко. Здійсніть разом з нами захоплюючу екскурсію найкрасивішими і найнезвичайнішиими місцями світу. І хай це буде віртуальна подорож, але можливо, саме вона надалі надихне вас на реальне.

Острів у вигляді серця, Квінсленд, Австралія

Mont Aiguille, Франція

Долина Полеглих, гори Гвадаррами, Іспанія

Озеро Салар-де-Уюні, Болівія

про солончак читайте у статті Неймовірно красиве озеро Салар-де-Уюні. Сіль землі і дзеркало світу

Ханг Сон Дунг, В’єтнам

Хан Сон Дунг. Найбільша печера в світі (1)

Найбільша печера в світі. За словами дослідників, в підземному залі печери місця вистачить навіть для 40-поверхового хмарочоса.

Найнебезпечніша стежка в світі «Ель Камініто дель Рей», Іспанія

Стежка являє собою вузький, вигнутий шлях, всього метр шириною; кріпиться на забиті в рельєф залізні балки. Часом стає місцем загибелі туристів.

«Тунель кохання», Клевань, Україна

«Тунелем кохання» у Клевані прозвали природну огорожу з дерев і кущів, яка виросла над залізничними коліями поруч зі станцією «Клевань» абсолютно незвичайним чином. У якийсь момент влада перестала підрізати дерева, і густі крони утворили імпровізований грот. Отже, якщо ви закохані, то поїдьте в «Тунель любові» удвох. І стережіться поїзди, тому що не дивлячись на розмови, що з/д не діє, на деяких знімках в мережі присутній поїзд.

Тунель Закоханих. Клевань, Рівненська область.

Золотий камінь, гора Чайттійо, М’янмі

Золотий камінь в М’янмі – яскравий приклад балансування, він розташований на краю півторакілометрової гори і, здається, ось-ось впаде вниз, адже його можна навіть злегка розгойдати! Однак цього не відбувається вже близько дев’яти століть. Той факт, що камінь кидає виклик закону гравітації буддисти визнали за знак, покрили його золотом і побудували зверху пагоду.

Которська затока, Чорногорія, Хорватія

Найбільша бухта на Адріатичному морі.

Хуанлун, північний захід провінції Сичуань, Китай

Читайте також про Живописний заповідник унікальних пейзажів Хуанлун або «Жовта Долина Дракона» в Китаї (9 фото)

Монастирі «Метеори», Греція

Скелі Метеори (8)

детальніше про це читайте у статті Унікальні та неймовірно красиві монастирі «Метеори» в горах Фессалії

Гора Диявола, штат Вайомінг, США

Гора Диявола завжди інтригувала людей нелогічністю своєї появи серед рівнин, які розкинулися тут не на одну сотню кілометрів. Цілком природно, що в давні часи, а іноді і в наші дні, для місцевих жителів скеля була ідолом, якому було поклонятися, а багато хто навіть боялися довго стояти поруч з Вежею Диявола, тому що на вершині скелі неодноразово бачили дивне і нез’ясовне свічення.

Підземна річка Пуерто-Прінсеса, Філіппіни

Велика океанська дорога, південно-західне узбережжя штату Вікторія, Австралія

Великая Океанская Дорога (8)

Більше фото на сторінці про Велику океанську дорогу

Горизонтальний водоспад, бухта Талбот, Австралія

Горизонтальні водоспади - природний феномен Австралії (2)

Водоспад в бухті Талбот падає більше в горизонтальному, ніж у вертикальному напрямку. При цьому пару разів за добу він змінює свій курс течії. Поруч є ще один подібний водоспад. Правда, він не такий величний і швидкий. Однак ці два чуда природи є єдиними на всій планеті водоспадами, які течуть в горизонтальному напрямку.

Горизонтальні водоспади - природний феномен Австралії (1)

Рожеве озеро Ретба, Сенегал

Незвичайну забарвлення Ретба набуло з кількох причин. По-перше, в водах озера багато солі. Її концентрація складає близько 40%. По-друге, що живуть тут мікроорганізми мають червоний колір, тому що виробляють спеціальний пігмент для поглинання сонячних променів. Це бактерії під назвою Dunaliella salina. Вони-то і дозволяють озеру мати таку незвичайну забарвлення.

Також буде цікаво почитати про 10 найдивніших та найнезвичайніших озер світу

Плітвіцькі озера, Хорватія

Плітвіцькі озера - Хорватське чудо природи (3)

16 озер Хорватського національного парку Плітвіцькі озера сяють у високогірній долині, немов перлини в оправі з густого лісу, і відвести від них погляд, побачивши вперше, не вдається нікому. Кожне озеро переходить в наступне, утворюючи пінисті бурхливі водоспади – за тисячі років існування потоки цих озер розчинили вапнякову скелю і заповнили долину

Плітвіцькі озера - Хорватське чудо природи (9)

Українські Карпати

Карпатський ліс (Фото: Сергій Єршов)

Безумовно це не повний список достойних місць. Надалі будемо його доповнювати розповідями та світлинами чудових куточків нашої планети



• не пропусти