Замок Конві (Конуей), один з найбільш захищених уельських замків (12 фото)

1351

Замок Конві (Conwy Castle) знаходиться в однойменному місті в північному Уельсі і підноситься над сучасними будівлями, створюючи атмосферу часів Едуарда I. Зміцнення було побудовано за наказом цього короля в 1283 – 1289 рр.. і стало частиною знаменитого «залізного кільця» навколо Сноудон.

Автором проекту цього замку був сен-джорджскій архітектор Майстер Джеймс. Одночасно будувалося і укріплене місто з пересічними під прямим кутом вулицями і великою ринковою площею. Потрапити за оборонні стіни можна було тільки через ворота або один з двох існуючих підземних ходів. Інші можливості виключалися, оскільки замок був зведений на природному скельному фундаменті. Протяжність міської стіни склала три чверті милі, а по всьому її периметру через рівні проміжки розташувалася 21 вежа. Таким чином, забезпечувалося понад 400 вогневих позицій. Конві – один з найбільш захищених уельських замків. Він і зараз зберігся краще інших середньовічних споруд, в порівнянні з ним вони здаються просто купами каміння.

Лорд Конуей придбав замок практично за безцінь після закінчення Громадянської війни і розпродав все цінне, що збереглося в приміщеннях. З тих пір зміцнення істотно не змінювалося. У XIX столітті воно перейшло в муніципальне відомство.

У 1826 році у замку з’явилося стильне продовження з башточками – замість старого мосту був побудований новий за проектом Томаса Телфорда. А через чверть століття з’явився і залізничний міст-труба Роберта Стефенсона. Саме на поїзді найцікавіше проїжджати через місто. Залізниця проходить через ворота, минаючи середньовічну частину, що оперізує замок. Практично все місто можна обійти по оборонних стінах, з яких відкривається чудовий вид на вулиці і замок.

По місту Конві приємно прогулятися. Середньовічні споруди змінюються сучасними будівлями, приємні британські чайні – стильними ресторанчиками і неоновими вивісками, представляючи цікавий для туристів контраст.

У декількох милях від замку Конві знаходиться Сад Боднант, а в п’ятнадцяти хвилинах їзди від міста – курорт Llandudno. У ньому все виконано у вікторіанському стилі: набережна, павільйон на пристані, готелі; особливої ​​уваги гідний музей Аліса в країні чудес.



• не пропусти