Найромантичніший замок в Англії – середньовічний замок Лідс і його історія (12 фото)

3656

Середньовічний замок Лідс і його історія (1)

Замок Лідс розташований в 8 кілометрах на південний схід від Мейдстон, Кент, Англія. Він був вперше побудований в 1119 на 500 акрах красивих паркових насаджень. У 2012 тут пройшла нова виставка, «Що Бачив Дворецький», святкування Ювілею Королеви і нового Різдва. Рік був сповнений забав, квітів, ностальгії і показів. Відвідувачі можуть приїхати сюди в будь-який час, щоб дослідити сади і територію. Інша головна визначна пам’ятка замку – стартові майданчики монгольф’єрів в Кенті. Інтер’єр Замку Лідс пропонує відвідувачам вид на своє багате минуле, з прекрасною колекцією мистецтва, порцеляни та меблів. Його квитки дійсні протягом одного року, таким чином, туристи можуть відвідати замок і територію стільки разів, скільки заманеться.

Середньовічний замок Лідс і його історія (4)

Замок Лідс згадується, як найромантичніший замок в Англії, розташований на двох суміжних островах на річці Лені. Це один із найбільш знаменитих англійських замків. Він був спочатку маєтком саксонської королівської сім’ї в пануванні Етельберта IV (856-860). Перший замок був дерев’яним зміцненням, дерев’яний палісад який був перетворений у камінь і додано дві вежі уздовж периметра. Сліди тої споруди зараз знаходяться на межі зникнення. Сліди арок в сховищі, яке, як вважають, було нормандським, були знайдені на початку цього сторіччя.

Середньовічний замок Лідс і його історія (12)

Приблизно в 1119 Робер Кревекур почав будувати кам’яний замок на території, встановлюючи його головну вежу. Стівен, граф Блуа, і імператриця Матильда оскаржили корону Англії. У 1139 Матильда вторглася в Англію за допомогою Роберта, Графа Глостера, який володів замком Лідса, але Кент був лояльний до короля Стівена і після короткої облоги, він узяв замок під свій контроль.

Середньовічний замок Лідс і його історія (8)

Потім Замок увійшов у володіння Едварда I (1278). Він відновив велику частину будови і збільшило його, влаштувавши зовнішню кам’яну завісу навколо краю більш великого острова, з циліндричними відкрито-підтримуваними фланговими вежами і затвором квадратного типу на південному-сході. Сторожка на південному заході, єдина вежа, в яку веде арочний прохід, також була покращена. У підсумку, король Едвард надав маєток будинку Годвін.

Середньовічний замок Лідс і його історія (5)

Генрі VIII, найвідоміший з усіх власників Замку Лідса, витратив великі суми на збільшення та оздоблення цілого діапазону будівель. У той же самий час він ретельно зберіг обороноздатність замку, оскільки у нього часто була причина боятися вторгнення з Франції, чи Іспанії. Король доручив роботу з будівництва його хорошому другові серу Генрі Гідфорду. Лідс постійно змінювався і відновлювався з тих пір. Велика частина замку сьогодні – результат реконструкції дев’ятнадцятого століття і доповнення.

Середньовічний замок Лідс і його історія (14)

Пташиний вольєр замку Лідс був побудований в 1980, і до 2011 він містив більш ніж 100 різновидів. Однак, було вирішено закрити вольєр в жовтні 2012, оскільки було потрібно 200,000 фунтів на рік на його утримання. Цей замок і його територія є головним призначенням дозвілля в графстві Кент і відкривають для гостей лабіринт, грот, поле для гольфу і єдиний у світі музей нашийників.

Середньовічний замок Лідс і його історія (10)

Будівля замку Лідс визнано всесвітньо важливою структурою. Це один з 57 об’єктів спадщини ЮНЕСКО в Англії, що приймає більше ніж 200,000 відвідувачів на рік. Згідно з цифрами, опублікованими Асоціацією Провідних Пам’яток, майже 560,000 чоловік відвідали цю історичну архітектурну пам’ятку Англії в 2010 році.

Середньовічний замок Лідс і його історія (6)