Гігантський корабель Blue Marlin

593

Коли виникає необхідність транспортувати велику кількість суден, перемістити гігантську нафтову платформу, або доставити пошкоджений військовий корабель додому, гігантський Blue Marlin стане незамінним помічником.

Ми вже згадували про нього в добірці найбільших кораблів . Blue Marlin – здатне наполовину занурюватися у воду важке судно ліфт, розроблене, щоб транспортувати дуже великі бурові установки, кораблі та інші вантажі. Корабель обладнаний 38 каютами, щоб розмістити 60 чоловік, кімнату розминки, сауну та спеціальні плаваючі засоби.

Синій Marlin і її близнюк Чорний Marlin входять в клас важких суден-ліфтів. Вони належать компанії з Осло – Offshore Heavy Transport. Побудовані в квітні 2000 і листопаді 1999 відповідно.

Американський флот найняв Blue Marlin, щоб доставити військовий корабель USS Cole Вуиекщнук в Сполучені Штати після того, як він був пошкоджений нападом терориста-смертника Аль-Каїди, стоячи на якорі в порту Адена, Ємен. Під час останньої доопрацювання 2003 була збільшена несуча здатність судна, а так само підвищена маневреність і стійкість.

Судно повторно увійшло в експлуатацію в січні 2004. Після цих поліпшень Blue Marlin доставив нафтову платформу Thunder Horse PDQ вагою в 60,000 тонн в Корпус-Крісті, Техас.

У липні 2005 Синій Марлін перемістив газовий очисний завод Сневіт від його будмайданчика в Кадісе за 11 днів. Про це транспорті розповідали в Тв Шоу Extreme Engineering на каналі Discovery, а також в програмі Mega Movers на Історичному каналі.

У листопаді 2005 корабель залишив Корпус-Крісті, Техас, щоб перемістити масивний морський радар X-групи в Адак, Аляска. Судно досягло Перл-Харбора 9 січня 2006, подолавши 15,000 миль. У січні 2007 Marlin був найнятий, щоб перемістити дві бурові установки від Галіфакской Гавані до Північного моря.

Гігантський корабель Blue Marlin (1)

Гігантський корабель Blue Marlin (2)

Гігантський корабель Blue Marlin (3)

Гігантський корабель Blue Marlin (4)

Гігантський корабель Blue Marlin (5)

Гігантський корабель Blue Marlin (6)

Гігантський корабель Blue Marlin (7)



• не пропусти