Пам’ятка курортникам: що потрібно зробити, перед тим як вирушити на море?

1256

В розпал літа кожен хоче хоча б на декілька днів потрапити на морський берег. Цього року українські пляжні курорти переповнені туристами, як на Чорному так і на Азовському морі. Тож є декілька речей, які краще зробити заздалегідь, щоб ваш відпочинок мав лише приємні несподіванки.

Найголовніше – це житло. Якщо ви збираєтесь знімати номер, краще потурбуватись про це завчасно. Адже окрім того, що ціни зараз найвищі – номерів біля моря може просто не бути. Тож краще забронюйте житло ще до своєї поїздки. Бо на місці це може виявитись проблемою і ви цілий день дорогоцінного відпочинку витратите на пошук хоч якогось житла.

Вибір пляжу. Здавалося б. що тут складного – вийшов до моря і купаєшся собі. Але у самий розпал сезону всі пляжі так переповнені відпочиваючими, що мало задоволення отримаєш від того, що всі сидять одне у одного на головах, а у воді людей, як на пероні вокзалу. Якщо брати за приклад один з курортів Азовського моря – Бердянську косу, то там вона поділяється на три частини: ближня, середня і дальня. І навіть якщо ви живете на ближній, слід не полінитись і проїхатись на пляж до дальньої, адже там буде в декілька разів менше людей.

Заклади харчування. Тут окрема тема – попри те, що кожному хочеться у самі спекотні години сховатись десь у приємному куточку з гарним інтер’єром, у цьому випадку зовнішність часто буває оманлива. Завжди слід перевірити ціни і меню та звернути увагу на кількість відвідувачів. Зовсім непримітне на перший погляд місце може вас здивувати смачною кухнею, а заклади з дорожчими цінами, навпаки, розчарувати.

А взагалі, саме місце відпочинку слід обирати відштовхуючись від того, як ви збираєтесь проводити час. Якщо вам цікаві дискотеки, цікаві заклади, де можна знайти незвичайні страви чи ще якісь курортні розваги, то слід їхати у популярні місця. Якщо ж ви більше цінуєте пляжі з мінімальною кількістю людей та гучної музики і мрієте про спокійний відпочинок, то слід заморочитись та заздалегідь пошукати куточки, де туризм ще мало розвинений. Там буде менший вибір житла, менше облаштованих пляжів. Інформації про курорт та різноманітних закладів, але це ідеальний варіант для людей, які на перший план у відпочинку ставлять саме море.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти