Аді Роговцевій 82 роки: коротка біографія та ТОП-9 цитат

6844

Ада Роговцева – знаменита актриса театру та кіно, прекрасна жінка та людина з чіткою громадською позицією – 16 липня святкує свій 82-ий день народження! З нагоди свята редакція зібрала для вас найкращі цитати акторки.

Чим видатна Ада Роговцева

Ада Роговцева – народна артистка УРСР, СРСР та Герой України. Але почалося все дуже давно. Вона мріяла стати журналісткою, але стала геніальною акторкою. Її кар’єра розпочалася дуже стрімко. У 18 років юна Ада отримала свою першу роль. У фільмі “Приборкання вогню” вона зіграла роль Наталії Башкирцевої.

Ада Роговцева
Ось так виглядала Роговцева у юності

З 1958 року вона – артистка Київського театру імені Лесі Українки. Тут пропрацювала 35 років! Знаменитою її зробила роль Анни у фільмі “Вічний поклик”.

Але й після відходу з улюбленого театру вона продовжує працювати! Гастролює з різними концертними театрами, виступає у камерних театрах. До речі, грає у двох виставах, які поставила її донька Катерина Степанкова. Покійний чоловік Роговцевої Костянтин теж був актором.

Ада Роговцева: родина
Ада Роговцева в родинному колі

А ще Ада Роговцева – професор Національного університету культури. Своїм багатим досвідом ділиться у театральному інституті імені Карпенка-Карого. З грудня 2016 року акторка є членом у комітеті Нацпремії імені Шевченка.

Зауважимо, в актриси чітка громадянська позиція. Вона активно підтримувала Помаранчеву революцію та Євромайдан, виступала зі сцени. А з початку війни з Росією активно допомагає бійцям АТО. Ада Роговцева і їздить виступати перед захисниками України, і збирала гроші на лікування поранених. Проти неї ворожі сусіди навіть порушили кримінальну справу. До речі, до конфлікту вона довгий час успішно працювала в Росії.

Ада Роговцева АТО
Ада Роговцева з військовими АТО

Її нагороди та звання важко підрахувати. Адже вона нагороджена та була лауреатом понад 20 звань! А цього року актриса претендує на премію імені Довженка за вагомий вклад у розвиток українського та міжнародного мистецтва. Що ж, бажаємо успіху!

Цитати Ади Роговцевої

Рецепт щасливого життя

Ада Роговцева: цитати

Про любов і залежність

Цитати Ади Роговцевої

Про Росію

Ада Роговцева про Росію

У чому сенс

Ада Роговцева про сенс життя

Ставлення до багатства

Ада Роговцева про ставлення до багатства

Робота і життя

Ада Роговцева про роботу і життя

Що таке людина

Ада Роговцева: цитати

Роговцева – педагог

Ада роговцева – педагог

Про вік

Вітаємо Аду Роговцеву з ювілеєм, нових здобутків!

Автор: Настя Сукач Джерело: 24 Канал


• не пропусти