В Англії виявлена ​​печера тамплієрів: таємниче підземелля з 700-річною історією

1233

Коли Аліса вирішила дізнатися, куди веде кроляча нора, вона опинилася в неймовірному світі Задзеркалля. Настільки ж неймовірне відкриття зробив і британський фотограф Майкл Скотт, який досліджував звичайну заячу нору в околицях міста Шіфнал. Виявилося, що під землею – старовинна печера, у якій сім століть тому побудували лицарі Ордена тамплієрів

Розміри печери шокували безстрашного фотографа: під землею опинилися просторі галереї та коридори, гроти і алькови, побудовані для проведення ритуальних обрядів. Печери розташовуються під фермерськими полями, входи в них були замуровані місцевими жителями в 2012 році, коли представники різних субкультур стали все частіше навідуватися в підземні тунелі.

Вченим відомо про існування печер, проте належної уваги до них не було. Після того, як Майкл Скотт опублікував свій фоторепортаж про відвідування печери тамплієрів, Інтернет і газети буквально вибухнули повідомленнями про таємничу знахідку. Печери вирізані в піщанику, вони знаходяться на глибині метра.

Майкл розповідає, що помітити печери практично неможливо, якщо не знати, де шукати вхід. З огляду на 700-річну історію печер, вони представляють величезний інтерес не тільки для істориків, а й для пересічних туристів. Щоб провести фотосесію, Майкл висвітлив тунелі печери свічками, атмосфера вийшла загадковою і таємничою. Передбачається, що печера тамплієрів може стати однією з привабливих пам’яток Шропшира.



• не пропусти