Сало. Несподіване застосування звичного продукту

1955

Здавалося б, традиційним українським «наркотиком» здивувати важко. Це настільки звичний для кожного українця продукт харчування, що ніхто навіть не замислюється інше про його застосування. А даремно!

сало

Сало – штука універсальна! З якої можна не тільки приготувати 100 і 1 страву, але й зробити косметичний засіб та ліки. До речі, за старих часів наші бабусі успішно застосовували сало в домашній косметології, і ефект був не гірше, ніж від сучасних кремів. Особливо воно виручало в зимовий час, коли шкіра обвітрюється і вимагає додаткового глибокого живлення. Але про все по порядку.

Здавалося б, ну які страви можна приготувати з сала? Купив на ринку, нарізав тонко, взяв скибочку бородинського хліба та зубок часнику і насолоджуйся. Але кулінарні можливості сала практично безмежні. Спробуйте скористатися одним з рецептів і переконайтеся самі.

Сало в шоколаді і інші делікатеси

Сало в шоколаді зовсім не міф і не прикол. Воно дійсно існує і навіть користується невимовною популярністю у туристів і любителів екзотичних страв. До речі, ця незвичайна страва стала цінним експонатом Арт-музею «Сало» у Львові. А ось Одеська кондитерська фабрика випускала батончики «Сало в шоколаді». Правда, начинка нагадувала сало тільки своїм виглядом. Але делікатес відразу отримав назву «український снікерс». Ми ж пропонуємо вам насолодитися справжніми ласощами гурманів, на приготування яких ви не витратите багато часу.

«Сало в шоколаді»

Вам знадобиться:
200 г чорного гіркого шоколаду;
100 г звичайного сала;
50 г вершкового масла;
За бажанням можна додати спеції для багатства смаку: перець чилі і мускатний горіх на кінчику ножа, 1/3 ч. ложки імбиру, 1/2 ч. ложки запашного перцю і 1/4 ч. ложки меленого кардамону.

Приготування:
1. Сало пропустіть через м’ясорубку. З отриманої маси на дерев’яній дошці сформуйте квадратик висотою 0,5 см, приберіть сало в морозилку на дві години.
2. Шоколад і вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не забудьте додати спеції, все добре перемішайте.
3. Дістаньте сало з морозилки і наріжте тонкими смужками.
4. На дно формочок для приготування льоду залийте шоколадно-вершкову масу, зверху викладіть скибочку сала і знову залийте шоколадом.
5. Поставте в морозилку на 2-5 годин для застигання.

Сало… по-китайськи

Вам знадобиться:
0,5 кг сала;
0,5 головки часнику;
100 мл соєвого соусу.

Приготування:
1. Сало наріжте невеликими шматками, покладіть в каструлю, залийте соєвим соусом, додайте видавлений часник.
2. Варіть на слабкому вогні 20 хвилин і не забувайте перевертати шматки.
3. Зніміть сало з вогню і залиште остигати на годину.
4. Покладіть на добу в морозилку.

Сало і косметологія

Цей продукт був секретним інгредієнтом косметичних засобів наших прабабусь. Дійсно перевірений часом натуральний компонент багатьох кремів для сухої шкіри. Особливо часто наші предки застосовували його взимку, адже домашні креми на основі сала добре живили шкіру і сприяли загоєнню дрібних пошкоджень, а також усували подразнення.

Зимовий крем для рук

1. Для його приготування необхідно перетопити 50 г здора (внутрішній свинячий жир), процідити, додати 20 г касторової і 20 г камфорного масла.
2. Ретельно перемішайте.

Цей домашній крем допоможе запобігти пересихання рук, стане ефективним засобом, якщо руки вже постраждали від вітру і сильного морозу.
Кетамін буде сприяти пом’якшенню і живленню шкіри, загоєнню дрібних тріщин, а також розгладжувати дрібні зморшки.
Камфорне масло робить шкіру більш пружною, розгладжує невеликі зморшки, загоює ранки і навіть бореться з висипом вугрів.

Живильний і зігріваючий крем для тіла

1. 100 г свіжого здора розтопіть, додайте 2 краплі розмаринового масла і стільки ж бергамотового.
2. Ретельно втирайте суміш в шкіру, поки рука не стане сухою.
Цей крем відмінно живить шкіру і має зігріваючий ефект, що особливо цінно взимку. Також його зігріваючі властивості допоможуть в боротьбі з целюлітом як допоміжний засіб.

Зимовий бальзам для губ

1. Візьміть 10 г розтопленого внутрішнього свинячого жиру, 7 г розтопленого масла какао, 3 г розтопленого бджолиного воску.
2. Все ретельно змішайте.
3. Змащуйте губи щодня невеликою кількістю домашнього бальзаму і вже через тиждень побачите, що шкіра зволожити і розгладилася

Від усіх хвороб нам корисніше…

Дивно, але сало не тільки може допомогти впоратися з болем у суглобах, а й заспокоїти болісний зубний біль, позбавитися від бородавок, допомогти при ангіні і сухому кашлі, риніті, а також посприяти загоєнню опіків.

При травмі суглоба рекомендується змішати: 1 ст. ложку солі зі 100 г розтопленого сала. Необхідно втерти цю простеньку суміш в хворий суглоб, зверху накласти компресним папером (можна замінити папером для випікання) і замотати вовняною хусткою. Найкраще цю процедуру робити на ніч.

Якщо раптом розболівся зуб , візьміть шматочок сала, зніміть з нього шкірку і прикладіть між щокою і хворим зубом. Через 20-30 хвилин біль стихне.

При ангіні на допомогу також прийде сало. Полийте шматочок лимонним соком і з’їжте його. Сік лимона надають антисептичну дію і перешкоджає розмноженню хвороботворних мікроорганізмів, а сало пом’якшує горло.

При опіку вам допоможе мазь. Змішайте 100 г масла обліпихи і 50 г розтопленого свинячого сала, змастіть обпечене місце і накладіть стерильну пов’язку.

Джерело: weloveua



• не пропусти