Додатки для вивчення іноземних мов у твоєму телефоні

2387

Вивчення іноземних мов може перетворитися з рутини у цікаве захоплення завдяки мобільним додаткам у телефоні. Це не тільки зручно, але й швидко. З’являється можливість займатися у будь-який час та у будь-якому місці планети. Розробники пропонують не тільки вивчати окремі слова чи фрази, а також практикувати навички говоріння та аудіювання з носіями мов. Також є додатки, в яких ви можете знайти адаптовані книги для тих, хто має середній рівень володіння певною мовою і хоче розвивати навички читання. Набирають популярність і ті, в яких нейтіви (носії мови) перевіряють тексти на різні типи помилок і допомагають практикувати писемну мову.

З декількох сотень різноманітних додатків для вивчення іноземних мов ми обрали найпопулярніші та з найвищою оцінкою від користувачів.

50 languages – 50 мов

Можливо інтерфейс додатку не дуже яскравий, але ж головне те, що всередині. Досить обрати вашу рідну мову і мову, яку б ви хотіли вивчати, а після цього завантажити необхідні файли у ваш смартфон. Таким чином, користуватися додатком ви зможете й оффлайн. Усі матеріали об’єднані у теми: «Знайомство», «У ресторані», «Люди», «Члени родини» і т.д. Заманливим є те, що перші 100 уроків можливо пройти безкоштовно.

Quizlet: лексика на картках

Цей додаток повністю безкоштовний. Він не тільки допомагає підготуватися, наприклад, до іспитів завдяки системі флеш-карт, а й тренує пам’ять. Також є опція прослуховування правильної вимови слів та фраз більш ніж на 18 мовах: англійській, французькій, німецькій, іспанській, китайській та інших. Додаток дуже простий і зручний у використанні.

Rosette Stone: вивчення мов

Вивчайте понад 25 мов разом з Rosetta Stone: англійська, португальська, корейська, італійська, в’єтнамська, арабська та інші. Користуючись цим додатком, ви зможете попрацювати над акцентом, розвивати мовлення в живих діалогах, вийти за межі простого заучування слів та граматики. З цим додатком ви отримаєте можливість слухати, читати та говорити на новій для вас мові, що підготує до реалій живого спілкування.

Lingua Lift

В цьому додатку ви можете займатися вивченням іноземних мов за допомогою професійних тьюторів. Вони готові відповісти на усі ваші запитання, які стосуються мови, пояснити правила граматики, а також познайомити з правильною вимовою слів. Lingua Lift підійде для тих користувачів, які готові серйозно ставитися до занять. Додаток стане гарним помічником для тих, у кого рівень мови початковий (beginner) і середній (intermediate). Увесь матеріал згрупований у секції. Необхідно лише 15 хвилин, щоб завершити кожну з них. Додаток пропонує вивчати японську, китайську, німецьку, англійську, корейську та інші мови.

Duolingo

Понад 100 мільйонів людей використовують цей додаток аби вивчати іноземні мови. Багато курсів, які пропонує додаток Duolingo, розроблені саме носіями мов. До вашої уваги пропонують більше ніж 80 різноманітних курсів. Кожен з них розроблений відповідно до специфіки вашої рідної мови. Додаток дуже зручний у користуванні. З ним буде цікаво вчитися.

HelloTalk

Якщо ви хочете покращити свої навички спілкування з носіями мови, яку вивчаєте, то HelloTalk – це те, що вам потрібно. У режимі реального часу ви маєте можливість обрати співрозмовника та практикувати з ним, наприклад, іспанську мову. В чаті є можливість надсилати текстові та голосові повідомлення. Таким чином ви вивчаєте нову мову і допомагаєте іншій людині вивчати вашу рідну мову. У спеціальній колонці можна корегувати помилки один одного.

LingoCard

Поринути у світ справжньої живої іноземної мови допоможе LingoCard. Користуватися цим мобільним додатком можна як безкоштовно, так й придбавши підпису на місяць чи на рік. LingoCard пропонує вивчати 67 різних мов, серед яких є навіть ігбо, курдський, малагасійській, панджабі, пушту, урду, яванський та багато інших. Ви також знайдете спеціальні тематичні словники зі сленгом та ідіомами, які використовують нейтіви у повсякденному житті. У хмарних сховищах можливо зберігати найважчі для запам’ятовування слова й фрази. У свою чергу, унікальний аудіо плеєр  допоможе їх прослухати.

Busuu Вивчення мов

Ще один додаток, в якому на допомогу у вивченні іноземної мови готові прийти понад 90 мільйонів користувачів Busuu. У 2016 році його назвали «Найінноваційнішим додатком» (Bloomberg Business Innovations). Завантаживши цей додаток, ви отримаєте можливість вивчати 12 мов: англійську, китайську, японську, арабську, турецьку, італійську та інші. Спочатку пройдіть тест для визначення рівня володіння іноземною мовою, а потім почніть проходити 150 уроків відповідно до рівня ваших знань. Busuu також можна використовувати оффлайн та отримувати технічну підтримку 24 години на добу.

Memrise

Один з платних мобільних додатків, який пропонує вивчати іноземні мови з їх носіями у цікавий та веселий спосіб. Розробники гарантують, що під час спілкування з вашими новими друзями ви не будете відчувати себе ніяково. Перший урок пропонують пройти безкоштовно, щоб бути впевненим, що цей додаток вартий того аби за нього платити гроші. Вчити мови можна й в оффлайн режимі, завантаживши усі курси у свій смартфон. Дизайн додатка простий і зрозумілий. Не потрібно витрачати свій час аби розібратися у домашній сторінці.

Вивчення іноземних мов може буте не тільки корисним, а й цікавим. Оберіть для себе найкращий додаток та починайте навчання вже сьогодні. Не забувайте відстежувати свій прогрес.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти