Відпустка у вересні: найдешевші напрямки для відпочинку закордоном

864

Гарячі літні путівки уже розкупили, а ви тільки починаєте планувати відпустку? Не варто засмучуватись, у вересні є достатньо варіантів для недорогого відпочинку, який ви можете спланувати самі. Ну а ми вам в допоможемо почати, адже підібрали декілька таких дешевих варіантів прямих перельотів з України. А саме зі Львова та Києва — і всі за менш ніж 100 євро у обидва боки. Залишається лише обрати країну і починати збирати валізи.

Куди поїхати у вересні з Києва:

Вільнюс. 18-22 вересня за 65 євро (WizzAir)

В першу чергу слід відправитись на вулицю Pilies, що розташована в самому серці старого міста. Місцеві талановиті майстри продають там свої вироби, а ви можете придбати собі сувеніри або просто насолодитись атмосферою нового для вас міста.

Що спробувати? Традиційна литовська їжа продається у більшості закладів в центрі столиці. Варто спробувати холодний буряковий суп, який часто плутають з борщем, але дарма — це дві зовсім різні страви. Варті уваги цепеліни — картопляні галушки з начинкою, смажені пельмені та караїмські пиріжки, які тут є найпопулярнішою вуличною їжею. З напоїв місцеві жителі частіш за все обирають чай, каву та пиво.

Копенгаген. 5-7 вересня за 73 євро або 10-14 вересня 79 євро (WizzAir)

Обов’язково слід відвідати палац Амалієнборг — одну із найбільш знаменитих будівель Данії. Палац до цих пір працює і слугує резиденцією королівської родини, а два з чотирьох особняків відкриті для туристів.

Музеї — це не завжди нудно. Доказ тому — музей Гансу Крістіану Андерсену в Копенгагені. Він складається не з нудних експонатів, предметів побуту знаменитого казкаря чи збережених документів, а з карикатур, опудал, анімацій та інших неочікуваних способів перенести відвідувачів у казковий світ цього письменника.

Казкового музею вам не достатньо? Ну тоді саме час потрапити у місто в середині міста! Вільне місто Християнія — знаходиться у одній з центральних частин міста та являє собою справжню комуну хіппі у стилі 60-х.

Відпочити від дивакуватих досліджень та добре все обдумати можна під час прогулянки на велосипеді, адже Копенгаген, як і Амстердам — одне з найбільш велосипедних міст Європи. Тут створені всі умови аби власники цього транспорту могли вільно пересуватись по місту.

О варто спробувати? Свіжі морепродукти та різноманітні бутерброди, якими тут надзвичайно пишаються. Є навіть лавки, які торгують виключно бутербродами із широким асортиментом наповнень.

Таллін. 25-29 вересня за 82 євро (WizzAir)

Відправляйтесь в творче містечко Telliskivi, яке розташоване в будівлях колишнього промислового комплексу. Творчий центр збирає в собі найбільш талановитих митців міста,

Тут постійно проводяться цікаві виставки, а по суботах працює блошиний ринок — справжня скарбниця для любителів сувенірів.

Оглядовий майданчик Кохтуотса – чудове місце, аби поглянути на панораму міста, вкритого червоними дахами, старовинними церквами та різними цікавими спорудами. Восени вигляд столиці буде особливо казковим, вже в вересі дерева покриваються золотистими фарбами.

О варто спробувати? Кухня Естонії проста, ситна та корисна, тож харчування під час подорожі не стане для вас ударом по шлунку. Варто спробувати кров’янку, яка продається у столиці в якості фаст-фуду, сирники, а також вибрати щось із великого асортименту слодощів з якісного шоколаду.

Будапешт. 20-27 за 93 євро (WizzAir)

Перше що спадає на думку — це будівля парламенту в Будапешті. Якщо ви вперше у цьому місті, вона — перше місце, у яке потрібно потрапити. Складно навіть повірити, що одна із найгарніших будівель світу слугує приміщенням для держслужбовців, а не музеєм із дорогими вхідними квитками. Готична, велична, неповторна — так її описують з першого погляду туристи.

У Будапешті велика кількість термальних джерел і вони користуються великою популярністю у різних мандрівників. Найбільша купальня знаходиться в парку Варошлігет, її і радимо відвідати.

Ринок — це завжди одне з найцікавіших місць під час подорожі. Саме там можна зробити цікаві покупки і не переплатити, а також відчути атмосферу у якій живуть місцеві жителі.

Центральний ринок Будапешта, Központi Vásárcsarnok, існує з1897 року і є одним із місць столиці, обов’язкових для відвідування. Неоготична будівля ринку зробить ваш шопінг незвично приємним. Тут можна скупитись свіжими продуктами на першому поверсі, а потім піднятись на другий, аби перекусити та пошукати цікаві сувеніри.

Що спробувати? Із традиційних страв варто звернути увагу на гуляш, а також неодмінно спробувати місцеві вина — їх у цій країні широкий вибір.

Куди поїхати у вересні зі Львова:

Берлін. 5-9 вересня за 65 євро (туди Ryanair, назад WizzAir)

Їхати за місто абсолютно не слід, за такий короткий час ви не встигнете дослідити столицю й на половину. Аби відвідати всі цікаві місця Берліну, мабуть, варто їхати сюди на тиждень. Але якщо часу обмаль, в першу чергу треба побачити музей Берлінська стіна, будівлю Рейхстагу, найсучасніші та вечірки світу та декілька молодіжних кав’ярень, яких тут сотні. Варто також поїздити по різних районах Берліну, аби усвідомити, наскільки він різний.

Що спробувати? Крафтове пиво, вуличну їжу, брецелі, сосиски. Якщо ви вегетаріанець, то Берлін виявиться для вас на диво зручним містом — в усіх супермаркетах, закладах та у вуличних продавців завжди є великий асортимент вегетаріанських страв.

Гетеборг. 21-24 вересня за 83 євро (WizzAir)

Місто на Заході Швеції, яке просто створене для романтичних знімків та листівок. Слід прогулятись до численних маяків, покататись на байдарках і просто насолодитись гарячою кавою, гуляючи між будинками, які ніби зійшли з картин.

Що варто спробувати? Маринований оселедець, запашні булочки з корицею та бутерброд з креветками — який у цих краях не новомодна примха, а страва предків.

Осло. 21-30 вересня за 80 євро (WizzAir)

Місто скульптур – їх тут налічується більш ніж 200! Так що гуляючи по його вулицях — в точно знайдете на що звернути увагу. Якщо вирішите залишитись на весь час поїздки лише в Осло — матимете час знайти найвідоміші з них.

Але якщо хочеться чогось більш грандіозного, то не гайте часу і тікайте за місто у пошуках знаменитих на увесь світ норвезьких фіордів. Покатайтесь між ними на човні, аби відчути усю велич та красу цих місць.

Що варто спробувати? Найсвіжішу у світі рибу та морепродукти, відомий у цій країні коричневий сир та розмаїття пива, яке тут взагалі не вважають спиртним напоєм.

У відпустку через Польщу:

Дешево дістатись з України у різні куточки світу можна з пересадкою у Польщі. А враховуючи, що ціни на перельоти у сусідню країну зазвичай досить приємні — зробити це не складно.

Наприклад, переліт Київ — Люблін можна знайти від 37 євро, а Львів — Гданськ від 65 євро.

А у вересні з різних міст Польщі можна дешево дістатись у різні міста Норвегії і Данії, витративши всього лиш 19-22 євро. За 23 євро цілком реально дістатись до Брюсселю, а за 35-37 до Нідерландів чи Німеччини. Такі дешеві перельоти в основному пропонує лоукост-компанія WizzAir, але не слід також забувати про автобусних перевізників, таких як FlixBus. Завдяки невисоким цінам у доповненні з постійними акціями і знижками — можна влаштувати собі справжній міні-тур і вкластись у тих же 100 євро. Головне — бажання подорожувати та терплячість під час довгих переїздів.

Увага! На момент прочитання статті ціни можуть відрізнятись.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти