Як шукати заклади під час подорожі

561

Ось ви вже купили квитки на перельоти, проїзди, забронювали житло і зібрали всі необхідні документи. Тепер залишається чекати омріяної подорожі. А щоб час промайнув швидше, можна зайнятись пошуком закладів, які ви відвідаєте під час подорожі. Якщо переглянути їх та обрати декілька ще до початку мандрівки, зможете зекономити купу часу і не займатись цим, коли відпочиватимете. Окрім економії часу — це ще й непоганий спосіб обрати кращі заклади, які користуються хорошою репутацією у відвідувачів.

Але з чого почати? Реклама в інтернеті видає безліч варіантів — і всі вони пишуть про свою смачну кухню, високий сервіс і хороші ціни, а фотографії страв у всіх — ну просто шедеври! Добре розкручені заклади — не завжди хороші, тож слід шукати там, де їх репутацію будують не піар менеджери, а клієнти.

Розглянемо детальніше, де краще шукати цікаві заклади, до або під час подорожі:

1. TripAdvisor – цей ресурс стане справжнім гідом під час вашої подорожі. Обираєте тип закладу і підлаштовуєте інші параметри під свою потреби. Далі читаєте відгуки, аби знати, що в конкретному закладі смачно готують, привітний персонал тощо. Таке дослідження закладів, які ви плануєте відвідати, допомагає знизити до мінімуму ризик розчаруватись, з’їсти несмачну страву, яка зовсім не відповідає вашим очікуванням чи отримати неякісне обслуговування з брудними приборами і грубим персоналом.

Наприклад, ви шукаєте заклад, в якому готують смачну піцу — в такому разі слід вибрати бажане місто, можна навіть вказати найближчі гілки метро чи район. Вибираєте тип кухні італійська або європейська, графік роботи — слід і перевірити, чи в закладі ще працюватиме кухня, коли ви його відвідаєте. Почитати відгуки про нього. Якщо це заклад італійської кухні — в ньому напевне будуть коментарі про піцу, з яких можна буде зробити висновок, завітати до нього на вечерю чи ні.

2. Instagram – сьогодні це не просто соціальна мережа, де люди діляться одне з одним своїми фотографіями. В ній можна рекламувати, продавати, ділитись своїми думкам та історіями, шукати однодумців та знаходити потрібну інформацію. Як саме шукати цікаві заклади через цю соціальну мережу?

2.1 Місцеві блогери — чудові радники, які роблять ту ж роботу, що і TripAdvisor, але більш детально. Їх описи розгорнуті, також мають відгуки у вигляді коментарів підписників, а заклади які потрапляють на їх сторінку, можуть бути відсутніми у всіх рейтингах, орієнтованих на туристів. Та й одними закладами тут не обходиться — ви зможете знайти цікаві локації з вуличною їжею, розваги різних форматів, нестандартні сучасні музеї і проекти, щойно відкриті новинки. Окрім того — підглянете чудові ідеї для фото.

2.2 Мандрівники – ті, хто вже завітали до обраного вами міста і проробили потрібну вам роботу — дослідивши місцеві заклади. Про найцікавіші з них кожен залюбки ділиться, відмічаючи на фотографії місце розташування закладу, щоб іншим було зручно його знайти.

2.3 Хештеги – за ними можна знайти практично всю необхідну вам інформацію. І тих самих місцевих блогерів, і мандрівників які нещодавно були в певному місті, і сторінки самих закладів. Наприклад, ви шукаєте хорошу кав’ярню в Мадриді? Лише за одним хершегом #madridcoffee можна знайти безліч цікавих закладів, перейти на їх сторінки та дослідити асортимент і інтер’єр.

3. Карта google – окрім карти та навігатора, вони також виконують функції непоганого радника, показують найближчі заклади у вашому діапазоні. Натиснувши на назву закладу ви зможете переглянути його фото, почитати відгуки та врахувати рейтинг. Крім того — завжди будете знати, скільки часу у вас займе дорога до цього місця та зможете прокласти найкоротший маршрут. А відгуки залишають тут як місцеві жителі, так і туристи з усього світу.

4. Запитати на сайті Couchsurfing – всі знають, що цей ресурс допомагає знайти безкоштовне житло. Але це не просто ресурс, а спільнота однодумців. Тож на сайті є можливість знайти людину, яка з вами прогуляється по місту, проведе екскурсію чи покаже круті місця. Так само можна створити відкриту дискусію: вкажіть в темі англійською мовою, наприклад “Мадрид. Де знайти найсмачнішу каву?” і отримаєте відповіді від таких же мандрівників, або однодумців з цього міста.

5. Запитати у місцевих, куди вони самі зазвичай ходять – можна і під час подорожі, під час живого спілкування. Наприклад, ви хочете спробувати місцеву традиційну кухню. Є багато закладів, орієнтованих на туриста. Але є й такі, про які не пише жоден путівник та не знає більшість мандрівників: у них відсутня гучна реклама в інтернеті, а весь рейтинг будується на довірі постійних клієнтів. Розпитавши трохи у місцевих, зможете відкрити для себе приємний заклад з оптимальними цінами і без напливу туристів. Але краще запитуйте у людей вашого віку та з мінімальними спільними інтересами — адже у всіх нас різні смаки.

За допомогою цих методів пошуку — ви зробите свій відпочинок більш насиченим, а кожне відвідування закладу — гарантовано приємним. Не забувайте також додавати відгуки про відвідані заклади, щоб допомагати іншим мандрівникам!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти