7 варіантів, як перевтілити балкон, звільнивши його від мотлоху

1573

Що на вашому балконі? Дуже часто балкон у квартирі – це місце невизначеності. Він або не використовується людиною взагалі або стає складом для всілякого мотлоху, запасів на зиму, велосипедів та інших речей сумнівного призначення. Однак, якщо є трохи грошей і бажання гарненько попрацювати руками, навіть найстаріший балкон можна перетворити на інтер’єрну «цукерку», зробивши його дійсно корисним у домі.

1. Бар

Один із найромантичніших варіантів. Тут завжди можна буде зібратися за скляночкою чогось зі своїми друзями і близькими. Розміститися тут навколо столу точно не вийде, зате можна спорудити привабливу зручну стійку, за якою вміститься чимало людей. Вечірка з видом на вогні міста – що може бути краще?

2. Спальня

Балкон можна перетворити у комфортабельну спальню. Що може бути краще, ніж дивитися на зірки вночі? Правда, доведеться грунтовно підійти до питання утеплення та оздоблення. Навіть літньої ночі спати на свіжому повітрі може бути холодно, а в усі інші пори року і поготів. Утеплювати балкон доведеться, як зсередини, так і зовні для максимальної енергоефективності.

3. Бібліотека

Навіть у вік цифрових технологій багато людей вважають за краще купувати справжні книги. Ось тільки з часом їх може стати занадто багато в квартирі, і вони будуть займати чимало місця. Тому балкон можна перетворити на зручне книгосховище, де можна буде не тільки зберігати свою колекцію, а й розташуватися у спокої для читання. Найголовніше в такому випадку – продумати освітлення.

4. Спортивний зал

Чи знайдеться в квартирі достатньо місця для організації невеликої спортивного майданчика? Якщо балкон більше ні для чого не потрібен, відмінним варіантом для спортзалу стане саме він. Добре буде зустрічати новий день за виконанням кількох вправ, або розташувавшись на килимку для йоги. Утеплення для спортивного залу майже не потрібне, можливо за винятком теплої підлоги.

5. «Прибрати» балкон

Можна взагалі зробити балкон частиною кімнати. Зносити стіну, звичайно, не слід. Однак можна його грунтовно утеплити і прибрати двері з внутрішнім склом. Так можна буде отримати більше місця для якоїсь кімнати.

6. Майстерня

Мабуть, найпоширеніший варіант організації доступного простору на балконі. Якщо в будинку є господар із руками, то йому безумовно знадобиться те саме місце, де він буде тримати у порядку всі свої інструменти. Втім, майстерня може бути не тільки чоловічою. Можливо хтось у вашому домі займається шиттям?

7. Садок

Ще один відмінний варіант для організації балкона – перетворити його на зелений садок. Це один з найбільш трудомістких, але за іронією долі і один із найбюджетніших способів облаштування свого балкона. Тут можна буде організувати і невелику зону для відпочинку.

Бонус: офіс

Не всі люди приходять додому і відпочивають. Багато хто продовжує працювати. Інші, взагалі працюють вдома. На жаль, працювати в оточенні сім’ї буває вельми незручно. Постійно щось відволікає. Часом потрібне місце «добровільної ізоляції». Немає нічого кращого в такому випадку, ніж перетворити свій балкон на сучасний офіс.



• не пропусти