Як сконцентруватися на головному та подолати зимову тугу

481

Відкиньте все зайве, зупиніться та почуйте себе. Інколи так складно буває сконцентруватися бодай на чомусь, особливо коли за вікном сіра та похмура погода. Так хочеться просто сховатися під ковдрою та не виходити нікуди. Не бачити всього, що відбувається за вікном, побути трохи заклятим інтровертом та дивитися серіали, читати книжки. Що робити, коли все ж таки потрібно набратися духу та вийти в цей похмурий світ? Сьогодні ми пропонуємо книжкову добірку, яка допоможе вам розібратися зі своїми емоціями, почуттями та почати позитивно мислити.

Мел Роббінс «Правило 5 секунд»

Результат пошуку зображень за запитом "правило 5 секунд"

Ви знали, що для прийняття будь-якого рішення вам потрібно лише 5 секунд? Що більше часу ви роздумуєте, то менше шансів таки зібратися з думками і щось зробити. У книжці багато прийомів, які допоможуть вам почати діяти просто зараз. Якщо ви застосовуватиме «Правило 5 секунд», то відчуєте на собі магію життя, відкриєте себе світу й можливостям. Ви зрозумієте силу всередині себе та почнете діяти та жити в теперішньому. Застосовуючи «Правило 5 секунд», ви не тільки користуйтесь моментом, але й берете на себе відповідальність за власне життя. Ви власноруч змінюєте свої «Ні» на «Так», не чекаючи чарівного втручання ззовні.

Джон П. Стрелекі «Кафе на краю світу»

Результат пошуку зображень за запитом "Джон П. Стрелекі «Кафе на краю світу»"

Існує невеличке кафе, яке ніби справді розташовується на краю світу, десь далеко від людей і великих доріг. І ось Джон — самотній чоловік, якій вічно поспішає, не помічає нічого та дещо заплутався в собі та своїх відчуттях. Одного дня Джон випадково опиняється в цьому невеличкому кафе та бачить меню, на якому тільки три питання: чому ви тут? чи боїтеся ви смерті? чи задоволені ви? Оце так зайшов перехопити!

Разом з героєм цієї книжки ви зможете відповісти на важливі питання та відчути себе справжнього. «Кафе на краю світу» допоможе визначити, що конкретно вам потрібно для власного щастя і чи збігається це з тим, що ви робите в житті.

Барбара Шер «Мрії здійснюються! Як перетворити життя на казку»

Результат пошуку зображень за запитом "Барбара Шер «Мрії здійснюються! Як перетворити життя на казку»"

Чудова мотиваційна книжка, з якою ви зрозумієте, що здійснити мрію легше, ніж здається. Десь усередині себе ви вже знаєте, що любите, але це ще потрібно відшукати та почути свій внутрішній голос. Будьте сміливіші, ваші бажання – не марні, а дуже важливі. Можливо, ви мрієте розпочати власну справу, або подорожувати світом, або знайти потрібного партнера, або їздити верхи на власному ранчо, або мати мільйони фанатів, або… Та будь-що! Якщо ви хочете чогось – мрійте і досягайте свого.

Це легка та приємна книжка, яка надихне вас мріяти та йти до поставлених цілей, а також допоможе полюбити своє життя.

Лоретта Граціано Брюнінг «Керуй гормонами щастя»

Результат пошуку зображень за запитом "Лоретта Граціано Брюнінг «Керуй гормонами щастя»"

Насправді всі можуть мислити позитивно, навіть запеклі скептики. Тож постає питання: «Чому наш мозок підтримує негативне мислення?» Усе значно складніше, ніж здавалося на перший погляд: виявляється, наш мозок на генетичному рівні запрограмований на негатив. Ми очікуємо на негатив, оскільки це спосіб у подальшому отримувати позитивні емоції, хай як парадоксально це звучить. Як тоді знайти шлях до позитивного мислення? Пані Лоретта переконує, що це дуже просто, і пропонує свій варіант. У першій частині книжки авторка детально розбирає, з чого формується уявлення про погане самопочуття, а в другій частині подає вправи, які допоможуть навчити мозок бачити позитивні моменти та приймати рішення. Тож не занепадайте духом, ви здатні подолати свою схильність до негативу.

Елізабет Ґілберт «Велика магія»

Результат пошуку зображень за запитом "Елізабет Ґілберт «Велика магія»"

Книжка пояснює нам, як боротися за власне право бути творчими та подолати страх невдач і поразок. Автор надихає розкрити в собі «дивні коштовності», які ховаються десь всередині. Користуватися ними варто незалежно від того, чи ми хочемо написати книжку, створити картину або знайти нові способи вирішення викликів у своїй роботі.

Ця книжка — справжній скарб, завдяки якому хочеться творити та відкрити світу свою внутрішню магію митця.

Усі книжки з цієї збірки націлені надихнути вас у похмурі дні та додати кольорів у буденне життя. Вони — дієвий спосіб боротьби з негативом і сірістю. Беріть книжку, теплу ковдру і чай, адже так набагато легше ловити теплий сонячний промінь натхнення.

автор Анастасія Сумцова спеціально для ВСВІТІ



• не пропусти