Музей «Карпати в мініатюрі» – ще одна туристична «родзинка» Івано-Франківщини (ФОТО)

1213

Наша країна багата на унікальні місця, які варто відвідати кожному, хто любить мандри. Восени по-особливому приваблюють туристів українські Карпати. Величні гори у барвах «золотої» осені виглядають дуже колоритно.

Окрім того, в Івано-Франківській області є чимало музеїв, які відтворюють життя та побут українців, традиції нашого народу й величні пам’ятки архітектури.

Три роки тому у містечку Яремче відкрили унікальний музей «Карпати в мініатюрі». Ініціаторами й реалізатором проекту є ГО «Центр соціальних та ділових ініціатив» і Карпатський національний парк.

Поміж горами, неподалік відомого водоспаду «Дівочі сльози» та вольєрного господарства відвідувачів щодня гостинно зустрічають працівники музею.

«Карпати в мініатюрі» – це комплекс об’єктів, які точно відтворюють відомі на увесь світ пам’ятки українських Карпат. До складу експозиції входить близько 20-ти предметів.

Якщо  у вас немає змоги побачити наяву обсерваторію на горі Піп Іван, єдину в Карпатах діючу міні-залізницю з копіями легендарних кам’яних мостів у Ворохті, станцію в Татарові та «карпатський» тунель, – не біда. У музеї «Карпати в мініатюрі» є точні копії цих об’єктів. А також тут відтворені моделі сакральних споруд – церков та монастирів, водоспаду Пробій на річці Прут, ресторану «Гуцульщина», які розташовані  неподалік музею в місті Яремче, маловідомої скульптури королеви Ядвіги з Микуличин тощо.

Ще одним бонусом для туристів є краєвид, який відкривається з альтанок, розташованих на території музею. Там можна відпочити, подихати свіжим повітрям й насолодитися чудовими пейзажами Карпат.

До слова, в планах організаторів – щороку збільшувати кількість музейних експонатів зменшеними копіями оригінальних об’єктів Верховинщини та Яремчанщини.

Вхід в музей платний. Квиток коштує 30 грн. для дорослих і 20 грн. – для дітей. Проте, емоції, отримані під час візиту, того варті! Пільгові категорії населення можуть побачити «Карпати в мініатюрі» безкоштовно. Зокрема, це учасники бойових дій, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та інші соціальні групи, для яких передбачені пільги.

Музей приймає відвідувачів щодня, незалежно від пори року.

P.S. також біля музею неодмінно варто спробувати води з  мінерального джерела!

Автор Інна Ткаченко спеціально для ВСВІТІ



• не пропусти