Захоплюючий репортаж із найбільшої печери в світі, печера Шондонг, В’єтнам (фото, відео)

941

1426258825-cave-light-2

Стрімкі скелі, непрохідні джунглі і особливий клімат – це найбільша печера в світі. Фотографії та відео з в’єтнамської печери демонструють цей фрагмент підземного світу, в якому людина виглядає як крихітна піщинка, пише kulturologia.

Фотограф Ryan Deboodt (Райан Дебуд) побував у найбільшій печері світу, яка знаходиться в центральному В’єтнамі, і подарував світу приголомшливі фотографії та 6-хвилинний ролик.

Фотографії від Ryan Deboodt.

Фотографії найбільшої печери світу.

Hang Son Doong – це 5-кілометрова печера, яку виявили в 1991 році. Місцевий житель випадково натрапив на неї, коли йому довелося шукати укриття від негоди.

Печера Hang Son Doong.

Найбільша печера в світі знаходиться у В'єтнамі.

Колосальна підземна мережа тунелів була виявлена ​​в 2009 році, тоді печеру офіційно визнали найбільшою в світі. Назва “Hang Son Doong” означає “печера гірської річки”. Близько 5 мільйонів років тому гірська річка розмила вапняк під горою, порода поступово руйнувалася і утворювала печеру.

5-кілометрова печера Hang Son Doong.

Hang Son Doong виявили в 1991 році.

Сам фотограф був готовий побачити навіть динозавра в цій печері, адже вона дуже давня і ще не до кінця вивчена. Кожен мандрівник, який відправляється в Hang Son Doong, почуває себе там маленькою і незначною крупинкою, настільки великі масштаби печери. 5 кілометрів в довжину, 200 метрів у висоту і 150 метрів завширшки, різноманітний ландшафт і навіть свій мікроклімат – все це дійсно вражає уяву.

Найбільша печера в світі.

6-хвилинне відео, в якому зняті різні ділянки підземного світу: суворі і гострі камені, пишна і густа рослинність, таємничі озера і річки. Кадри, зняті з повітря доводять, наскільки величезна ця печера.

Печери завжди приваблювали туристів і мандрівників своєю загадковістю і первозданністю. А в століття сучасних технологій людям часто не вистачає спілкування з незайманою природою. А є й такі печери, які здатні перенести людину в казку.



• не пропусти