Ілон Маск зробить VR-трансляцію польоту першого туриста до Місяця в 2023

    155

    Відкриє еру космічного туризму власник японської торгової мережі Zozotown Юсаку Маедзава – протягом тижня він буде насолоджуватися унікальними видами з борта найпотужнішого космічного корабля Big Falcon Rocket.

    Ілон Маск зробить пряму VR-трансляцію місячної місії, яка намічена на 2023 рік. На минулому тижні компанія SpaceX назвала свого першого туриста для польоту до Місяця, яким став японський 42-річний мільярдер Юсаку Маедзава.

    Перший політ SpaceX Moon зроблять за допомогою космічного корабля Big Falcon Rocket, який вийде на низьку орбіту біля супутника Землі і наблизиться до нього на відстань до 200 км. Весь політ транслюватиметься в режимі он-лайн, а затримка не перевищить кількох секунд, що дозволить глядачам відчути себе в невагомості, ніби вони знаходяться в реальній ракеті. Фірмова супутникова мережа компанії Starlink забезпечить швидкість передачі даних до 1 Гбіт / сек. Поки система не готова, проте розробники сподіваються завершити її за три роки.

    Нова ракета Big Falcon Rocket стане однією з найпотужніших машин, яку створило людство. Подорож по космосу триватиме близько тижня. За цей час перший турист зможе розглянути знамениту темну частину Місяця і насолодитися прекрасними видами космосу. До цього на Місяці побували лише 24 космонавта з США в рамках місії Аполлон.



    • інші новини