Куди податися на вихідні: ідеї для короткого відпочинку

1247

Усі навколо марять відпусткою й рахують дні до її наближення. Але навіщо чекати, якщо в нас є змога відправитися кудись у найближчі вихідні? Відпочити на природі, зайнятись активним спортом, сходити в музеї, поїхати в інше місто — варіантів безліч. Ми підібрали декілька найпростіших, щоби вкластись у два дні і вже в понеділок розказувати колегам про свої враження:

1. Пікнік у найближчому парку

Це найпростіший спосіб відпочити, не плануючи нічого завчасно. Та й найбільш економний — не потрібно витрачати гроші на дорогу чи проживання в іншому місті.

Виберіть найбільший парк у своєму місті. Запросіть всю родину чи компанію друзів. Візьміть ковдру, їжу та напої, продумайте, як будете розважатись. Можна взяти м’яч та пограти у футбол, узяти із собою карти чи настільні ігри тощо. Такий відпочинок точно виявиться кращим, ніж просидіти два дні вдома.

2. Ночівля з наметами

Варіант для тих, кому замало міського парку. У кожній області можна знайти цікаве місто для ночівлі з наметами. Ліси, озера, берег річки. Наприклад, у Київській області, найпопулярніше місце — Коростишівський каньйон.

Візьміть намети та спальники, розпаліть багаття, приготуйте щось на вогні та насолоджуйтесь чистим зоряним небом. А вже на ранок можна повертатися додому. Часу вистачить, щоби ще й зайнятися домашніми справами.

3. Поїхати у Львів

Місто, у яке завжди повертаються. Якщо не були у Львові раніше — треба терміново їхати. А якщо були — теж треба, адже завжди можна зайнятися чимось новим. Організувати тур архітектурними пам’ятками чи кращими кав’ярнями, влаштувати пікнік на Високому замку.

Завдяки нічним потягам, можна вкластись у два дні, подорожуючи в інше місто. У п’ятницю після роботи сіли в потяг, зранку вже в потрібному місті. Два дні на прогулянки, одна ночівля і знову потяг. А на ранок понеділка на роботу прямо з вокзалу.

4. Поїхати в Ужгород

Цвітіння сакур в Ужгороді. ©mesto.ua

У порівнянні зі Львовом — це місто недооцінене. Але всі вихідні ви знайдете, чим зайнятись. Обійти все старе місто, влаштувати пікнік у великому парку чи біля річки, що протікає через весь центр міста.

Для пікніка інструкція проста: йдете на ринок, купляєте там домашні сири, різні ягоди, гарячий хліб чи булочки. Дорогою до парку заходите в магазин за місцевим вином і чимось солоденьким. Готово, можна йти ніжитися під сонцем.

5. Одеса та море

Якщо купатися ще не сезон — то можна якраз позасмагати, коли на пляжі не так людно. Перед літнім сезоном отримаєте засмагу, зможете поїсти свіжих морепродуктів. А також зайти в затишні одеські кав’ярні, яких у місті забагато, щоби пропускати.

6. Міні-відпочинок у Карпатах

Бистриця. Карпати, Україна. Фото: umaksa.net

Є круті маршрути, які потягнуть на цілу тижневу відпустку, не менше. Але і для дводенного та навіть одноденного відпочинку можна знайти цікаві місця.

Якщо хочете в похід, то за цей час можна встигнути піднятися на Говерлу, прогулятися полониною Боржава чи дійти до озера Несамовите.

Тим, хто більше любить комфорт та ночівлю в будиночках, радимо зупинитись у селах, що розташовані біля підніжжя гір. Таких, як: Сколе, Яремче, Кваси, Свалява, а також Дземброня і Криворівня.

7. Кам’янець-Подільський

Кам’янець-Подільський, Старе місто, вид з повітряної кулі. Фото: Олег Жарій

Одне з найбільш атмосферних міст України для бюджетного відпочинку. На дорогу й оренду житла багато витрачати не доведеться, можна доїхати на електричках чи автобусом. Та, навіть не ночувати, а з вечора повернутися додому. Проте, радимо все ж затриматися на всі вихідні. Чим зайнятись? Обійти знамениту фортецю, усе старе місто, ботанічний сад. Відпочити у великому міському парку.

8. Берегове, Закарпаття

У цьому маленькому містечку можна влаштувати справжній європейський відпочинок. Його архітектура трохи нагадує Угорщину, а от ціни все ж українські. Берегове знамените термальними водами, а також виноробнями.

Чим зайнятись? Відправитися на екскурсію виноробнею та виноградниками, відвідати сироварні та скуштувати місцеві сири. Прогулятися центром міста, а вечір провести в закладі з традиційними закарпатськими стравами. І не забудьте взяти грошей із запасом на сувеніри, адже вам неодмінно захочеться взяти місцеве вино додому, щоби пригостити друзів.

9. Прип’ять і Чорнобиль

Варіант для тих, хто вже насолодився відпочинком із пікніками та хоче чогось більш цікавого. Про чорнобильську трагедію говорять досі: знімають документальні та художні фільми, роблять нові репортажі, беруть інтерв’ю. А ще, організовують екскурсії: для іноземців та зацікавлених українців. За один день, у супроводі гіда, можна побачити знамениту закинуту місцевість на власні очі.

Не забувайте, що літо промайне дуже швидко й потрібно встигнути ним насолодитись. Не лише у відпустці, але, як тільки випадає така можливість. Тож радимо не просто обрати якесь місце з цієї добірки, а хоча б раз у два тижні виконувати один із пунктів.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua