Допомога у смартфоні. Топ-7 безкоштовних чат-ботів для військових, ветеранів та їхніх родин

116

Державні установи та громадські організації запустили чат-боти для підтримки військових, ветеранів та членів їхніх родин. Це безоплатна правова допомога, психологічні консультації, соціальний супровід та відповіді на найпоширеніші запитання. У цій добірці розповідаємо про сім ботів, які допоможуть захисникам отримати необхідну інформацію чи допомогу всього за кілька кліків.

1. «Атлант» – бот психологічної допомоги для бійців

Бот, створений командою громадської організації «Центр підтримки Атлант» безкоштовно, допомогає військовим та їхнім сім’ям отримати морально-психологічну підтримку від кваліфікованих спеціалістів.

Зокрема команда проєкту спеціалізується на допомозі у випадку тривожних станів, панічних атак, травматичних подій, сімейних проблем тощо. Аби отримати безкоштовну психологічну підтримку, достатньо перейти на сторінку чат-бота і заповнити коротку анкету. Після цього з вами зв’яжуться психологи-волонтери і допоможуть із вирішенням проблеми.

2. Бот юридичної допомоги для військових

Це бот, створений командою спеціалістів Юридичного Гончаренко центру, які вже більше року безкоштовно консультують українських воїнів та членів їхніх родин. Обробивши понад 100 тисяч запитів, юристи сформували відповіді на найчастіші запитання військовослужбовців та вмістили їх у чат-бот.

За допомогою цього боту військові та члени їхніх родин можуть за кілька кліків отримати актуальні зразки рапортів, знайти відповіді щодо статусу УБД, грошової допомоги, лікування, звільнення зі служби, переміщення між частинами тощо.

3. Чат-бот Коаліції ветеранських просторів

Чат-бот «Коаліція ветеранських просторів» розрахований на діючих військовослужбовців, ветеранів, родин військовослужбовців та зниклих безвісти бійців. Команда проєкту пропонує зазначеним категоріям безкоштовні юридичні консультації, соціальний супровід та психологічну підтримку.

Аби отримати безоплатну допомогу фахівців, необхідно перейти на сторінку чат-боту, вказати область, у якій ви перебуваєте, категорію допомоги та залишити мінімальні контактні дані. Після цього з вами зможуть зв’язатися для надання консультації та допомоги.

4. “Принцип” для ефективної взаємодії військових та держави

Чат-бот працює на основі “Правового навігатора” – онлайн-довідки, яку складають і систематично оновлюють юристи громадської організації “Принцип”. Чат-бот зорієнтує у запитаннях про документи – як отримати довідки, як скласти рапорти, а також дізнатися про пільги, лікування й реабілітацію тощо. Крім того, ним можуть скористатися родини військових, ветеранів, а також полонених та загиблих захисників та захисниць.

За словами авторів проєкту, чат-бот “Принцип” допоможе відповісти на питання, які виникають при взаємодії військових, ветеранів та їхніх родин з державою. Зокрема це стосуєть питань військової служби, поранень та повернення ветеранів до цивільного життя.

5. Чат-бот “Захисники Донеччини”

Цей чат-бот від Донецької ОВА містить дані стосовно соціальних гарантій для військових та їхніх рідних. Особливістю сервісу є те, що він має гарячу лінію підтримки, де охочі можуть отримати відповіді від спеціаліста.

Попри територіальну прив’язку у назві бота, він допоможе військовослужбовцям з усієї України. Зокрема, з питань статусу УБД, пошуку необхідних контактів та актуальних електронних сервісів для українських бійців та ветеранів. Бот доступний за цим посиланням.

6. Чат-бот «Ветеран Хмельниччини»

Ще один універсальний чат-бот для українських ветеранів, що містить детальну інформацію щодо юридичної та психологічної допомоги, пільг, виплат та субсидій, працевлаштування, лікування, протезування та допомоги від волонтерів.

Як і в попередньому випадку, географічна прив’язка до регіону є умовною, а скористатися чат-ботом за цим посиланням можуть ветерани з усієї країни. Для цього достатньо перейти в бот, обрати необхідну категорію та питання, що цікавлять користувача. Бот миттєво надасть відповідь, а також поділиться корисними онлайн-ресурсами та посиланнями на державні установи та громадські рухи, що можуть допомогти з тих чи інших запитань.

7. «Ветеранський побратим» для українських воїнів

У цьому чат-боті зібрана вся актуальна інформація щодо основних пільг для військовослужбовців, алгоритми дій для родин безвісти зниклик захисників, а також корисні поради та ресурси з питань працевлаштування ветеранів, юридичної підтримки та психологічного відновлення.

Бот доступний за цим посиланням та містить шість ключових розділів. Аби отримати необхідну інформацію, ветеранам знадобиться не більше хвилини.