Куди поїхати в Україні у вересні? 7 цікавих місць на початку осені

2136

Стоп, як це літо закінчилося? І вже не можна встигнути відпочити, поїхати в подорож? Зовсім ні, ви ще встигаєте. Вересень теж “багатий” на різні заходи, фестивалі. Та й погода ще тепла й чудова, аби провести час на природі. Відпочивати можна і в місті, і десь в тиші в горах. Якщо ви не можете визначитися, куди поїхати в Україні у вересні, ось вам декілька актуальних ідей:

До Києва на фестивалі

У 2021 році фестиваль грузинського вина KARTULI FEST відбудеться 11-12 вересня. Виступи грузинських колективів, майстер-класи, дегустації — все пройде в київському ВДНГ. Гості зможуть не тільки потрапити на різні активності, а й, звісно, скуштувати грузинські вина та смачні страви.

Як альтернатива у ті ж дати можна піти на сімейний фестиваль на Контрактовій площі з ярмарком, аніматорами, розвагами для всієї родини.

У Кирилівку на оксамитовий сезон, Миколаївська область

Море й пляж у вересні теж доступні. Скоріш за все, восени на пляжі буде менше відпочивальників, а вода й повітря біля моря залишаться такими ж теплими. У Кирилівці можна відпочити в одному з готелів, покупатися на Федотовій косі. А мрія багатьох дітей та дорослих — аквапарк — тут найбільший в Україні.

У Славське милуватися горами, Львівська область

Сюди легко дістатися завдяки гарному транспортному сполученню практично з будь-якого міста. Відпочивальники люблять підійматися на гору Тростян, пішки чи на підіймачеві. Поруч розташувалося озеро посеред лісу. Восени якраз час гуляти серед дерев та збирати гриби.

В самому містечку можна:

  • Побачити старовинну бойківську церкву;
  • Відвідати справжню криївку, в якій можна переночувати;
  • Спробувати себе в ловлі риби в форельному господарстві;
  • Відвідати майстерню гончарства;
  • Познайомитися з культурою бойків в музеї.

До Полтави на фестиваль галушки

Знаменитий кадр з Пацюком, якому галушки самі летять до рота, бачили, певно, всі. Українські галушки — така ж смакота, як справжній борщ чи вареники. А Полтава — місто, де галушки шанують настільки, що влаштували на їх честь фестиваль. Цьогоріч він пройде 18-19 вересня.

Що буде на фестивалі:

  • Майстер-класи з приготування галушок;
  • Народні промисли: гончарство, вишивка, популярні на Полтавщині;
  • Крафтові вироби від фермерів;
  • Ігри для дітей;
  • Частування галушками від місцевих ресторанів.

Реконструкція традиційного полтавського весілля кінця XIX – початку XX століття. Чудова можливість познайомитися з традиціями: заручини, сватання та власне святкуванням.

У Львів на BookForum

Подія, яку не можуть пропустити любителі читання й колекціонери нових книг. У 2021 форум відбудеться 15-19 вересня та бере 250 учасників, серед яких і 25 іноземних авторів. Організатори обіцяють літературну вечірку, дискусії з відомими людьми, презентації книг. Загалом — понад 120 подій одночасно на площі Ринок, у театрі Леся Курбаса, Музеї етнографії та в Радіогаражі.

На Херсонщину куштувати 30 видів борщу

У с. Великі Копані на Херсонщині 12 вересня відбудуться аж 2 фестивалі. Один з народної творчості, інший — “Таврія-борщ”. Тут можна відпочити на концерті, відвідати ярмарок майстрів, фотозони. Найголовніше — скуштувати аж 30 видів українського борщу.

До виноробні в с. Криничне, Одеська область

Саме тут знаходиться виноробня “Колоніст”, де в сезон збору врожаю проводять екскурсії та активності для всіх охочих. Наприклад, зібрати виноград та босими ногами чавити його у старовинній бочці під музику з фільмів Челентано. Гості можуть побачити виноградники, продегустувати молоде вино, оглянути підвали, де зберігаються запаси, скуштувати традиційні бессарабські страви.

Це далеко не всі можливості на осінь та вересень. Можна займатися збором врожаю, ходити на прогулянки та по свіжі гриби до лісу чи відлежуватися в санаторії, сауні, чанах, басейні. Активний відпочинок в горах або плавання в термальних джерелах, екскурсія чи форум видавців — не змарнуйте будь-який привід для мандрівки навіть на вихідні.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти