Найабсурдніші і найкурйозніші судові позови в новітній історії

804

У цій статті зібрані 25 коротких кримінальних та судових історій, які здаються занадто абсурдними, щоб бути правдою. Проте, всі ці історії реальні: і грабіжник, який намагався засудити своїх жертв, і двійник Майкла Джордана, який зажадав компенсацію за “заподіяння моральної шкоди”, і безліч всіляких інших диваків, які намагалися засудити один одного з приводів різного ступеня абсурдності:

kinopoisk.ru
kinopoisk.ru

Бетмен судиться з Бетменом

Мер міста Бетмен, розташованого на південному сході Туреччини, подав до суду на кінокомпанію “Уорнер бразерс” за незаконне використання назви свого міста. “Існує тільки один Бетмен у світі”, – стверджує він.

Власник магазину через суд вимагає у бездомних мільйон доларів

У 2007 році власник шикарного магазину Karl Kemp & Associates в Мангеттені подав до суду на кількох бездомних за те, що вони стоять біля магазину і відлякують відвідувачів.

Учень судився зі своєю школою через те, що його розбудив учитель

Батьки шістнадцятирічного підлітка, який заснув на уроці і був розбуджений учителем, що ляснув долонею по парті, затіяли судову тяжбу з Комітетом з питань освіти штату Коннектикут, доводячи, що після вищезгаданого випадку у їх чада погіршився слух.

Ув’язнений подав до суду на самого себе

У 1995 році укладений з штату Вірджинія Роберт Брок зажадав переведення з в’язниці в психіатричну лікарню. Він стверджував, що його злочин суперечив його власним моральним принципам, і що він спокусився на свої власні громадянські свободи. Він подав позов на 5 мільйонів доларів проти себе самого, але вважає, що заплатити повинна держава, оскільки ніяких доходів у відповідача немає.

PETA подає в суд на Службу охорони рибних ресурсів і диких тварин

По дорозі додому з протесту два члена організації «Люди за етичне поводження з тваринами» (PETA) збили оленя на своєму автомобілі. Після цього вони повідомили відділ Службу охорони рибних ресурсів і диких тварин Нью-Джерсі, що збираються подати на них до суду за їх програму з контролю над популяцією оленів, яка включає заходи щодо збільшення популяції цих тварин. Іншими словами, співробітники PETA були незадоволені тим, що оленів розвелося надто багато, що “пристойні люди” ризикують в них врізатися.

Жінка подає в суд на метеостанцію за помилковий прогноз

Ізраїльтянка судилася з телеканалом за неточне передбачення погоди. Вони обіцяли, що буде сонячно, але пішов дощ. В результаті жінка одяглася легко і підхопила грип. Вона виграла суд і отримала компенсацію в 1000 доларів.

Жінка подала до суду на Макдоналдс за надто гарячу каву

У 1992 році семидесятидвохрічна жінка з Альбукерке пролила каву з Макдональдса собі на коліна. Незабаром вона виграла позов проти компанії і отримала майже три мільйони доларів, довівши, що вони повинні були поставити застережливий знак на чашці.

Чоловік подав до суду на Майкла Джордана за зовнішню схожість з собою

У 2006 році Аллан Хекард з Орегона подав позов проти Майкла Джордана і Філа Найта за моральну травму, яку він отримав від зовнішньої схожості з Майклом Джорданом.

Грабіжник подав до суду на своїх жертв, застрягши в гаражі пограбованого будинку

У жовтні 1998 року Терренс Діксон з Пенсільванії намагався вибратися з будинку, який він щойно пограбував. Але ось невдача – він не зміг вибратися з гаража, і цілих вісім днів, поки пограбована родина була у від’їзді, жив на одній Пепсі-Колі і собачому кормі. Пізніше він успішно відсудив у пограбованих півмільйона доларів.

Жінка подала до суду, після того, як зламала щиколотку, спіткнувшись об малюка

Кетлін Робертсон з Остіна, штат Техас отримала через суд компенсацію в 780 тисяч доларів після того, як спіткнулася об дитину, бігаючу по магазину. Найдивніше в цій історії те, що дитиною був її власний син.

Людина, яка збила пішохода, подала до суду за пошкоджений бампер свого авто

У січні 2008 року іспанський бізнесмен Томас Дельгадо подав до суду на сім’ю хлопчика, який був на смерть збитий його розкішним автомобілем, вимагаючи відшкодувати збиток за пошкоджений передній бампер.

Мати подає в суд на компанію, в якій її син влаштував стрілянину

Джонатан Рассел прийшов на роботу, застрелив трьох своїх колег і наклав на себе руки. Через деякий час його мати спробувала через суд отримати компенсацію від підприємства, доводячи, що смерть її сина сталася в робочий час.

Чоловік подав до суду на колишню дружину, щоб отримати назад свою нирку

Річард Батіста врятував життя своїй дружині, віддавши їй одну зі своїх нирок. Кілька років по тому після розлучення він зажадав повернути свій дар – або нирку, або 1,5 мільйона доларів.

Жінка подала до суду на сусідських дівчаток за те, що ті принесли їй печиво

У 2005 році двоє дівчаток-підлітків вирішили пропустити шкільну дискотеку і здивувати сусідів домашнім печивом. Хуаніта Янг подала на них до суду за те, що їх стукіт у двері нібито спровокував у неї напад паніки. Але печиво вона, звичайно ж, взяла.

Підліток подав до суду на школу за недостатньо високу оцінку

Учень школи штату Мічиган Брайан Делекта закінчував навчальну практику в адвокатській конторі своєї матері.Вона поставила йому A + (п’ять з плюсом по-нашому), школа змінила його оцінку на просто А, тому що це вищий бал, який визнається школою. Хлопчик виграв судовий процес і його найвища оцінка балу підвищена до неіснуючої.

Музична компанія подала в суд на музиканта за мовчання

Музичні видавці покійного Джона Кейджа подали в суд на Майка Бетті в 2002 році. Справа в тому, що в його альбомі був трек, напротязі якого можна чути лише тишу. Судячи з усього, у Джона в альбомі теж був такий трек і Майк був не в курсі, що мовчання захищено авторським правом.

Жінка подала до суду на будинок з привидами за те, що він страшний

У 2000 році Клінті Пітерс подала до суду на кінокомпанію Universal Studios, тому що один з об’єктів їх щорічного фестивалю “Halloween Horror Nights” – “Будинок з привидами» виявився занадто страшним і нібито став причиною її емоційного потрясіння.

Чоловік подав до суду на лікарню за те, що йому дозволили згвалтувати пацієнта

Після зґвалтування свого пацієнта в 2002 році Едвард Брюер подав до суду на лікарню міста Провіденс за те, що його не втримали від цього вчинку. Тож не дивно, що його позов був залишений без розгляду.

Викрадач подав до суду на своїх заручників за те, що вони не надали йому допомогу і не допомогли втекти від поліції

У 2010 році засуджений злочинець Джессі Діммік подав позов проти своїх колишніх заручників за те, що ті не допомогли йому уникнути поліції. За його словами, вони не виконали усного договору, що мав юридичну силу.

Клієнт Bank of America, вимагав від банку компенсацію за погане обслуговування, яка перевищує сумарний ВВП Землі

Розчарований недостатньо швидким обслуговуванням співробітників Bank of America, Далтон Чізкольм подав позов на 1,7 мільярда трильйонів доларів. В ході судового розгляду навіть довелося викликати професора математики, щоб пояснити розмір цієї суми. Щоб дати читачам деяке уявлення про цифру, сумарний ВВП Землі того року склав 60 трильйонів доларів. Тобто в 28 мільйонів разів менше запитуваної суми.

Американська асоціація звукозапису подала в суд на покійну бабусю за цифрове піратство

З початку нового тисячоліття Американська асоціація звукозапису подала десятки тисяч позовів проти приватних осіб за піратство. Деякі з них є абсолютно законними, а деякі подані проти таких людей, як бідна стара Гертруда Уолтон, яка померла у віці 83 років. Через рік після смерті бабусі її сім’ї був пред’явлений значний позов. Неважко здогадатися, що старенька в житті не торкалася до комп’ютера.

Закохана парочка подала в суд на дівчину, яка відправила СМС водієві, який збив їх на мотоциклі

Звучить безглуздо, чи не так? Ось і суддя вирішив так само і відхилив позов, оскільки дівчина не могла нести відповідальність за подію.

Хлопець подав до суду на аптеку за передозування препарату Ксанакс, внаслідок якого він впав у кому

Насправді він подав до суду не тільки на аптеку. Насправді було так: Скотт Саймон з Нью-Джерсі купив Ксанакс в місцевій аптеці. Пізніше на вечірці він прийняв надмірну дозу і впав у кому. Коли він прийшов до тями, то подав до суду не тільки на аптеку, а й на всіх інших учасників вечірки, батьків господаря (які жили в іншому місті і ні про вечірку, ні тим більше про Ксанакс навіть не чули), а також виробника препарату компанію Пфайзер.

Чоловік подав до суду на супермаркет Walmart за вбивство дружини в результаті інциденту з неякісним пакетом для продуктів

Чоловік з Небраски нещодавно подав до суду на Walmart після того, як нібито бракований продуктовий пакет його дружини порвався на стоянці; на ногу жінці впала бляшана упаковка, що викликало кровотечу, яке згодом призвело до зараження крові і в кінцевому підсумку до смерті жінки.

Чоловік подав до суду на Кенні Веста і Кім Кардашьян за приналежність до організації Аль-Каїда

Джонатан Лі Річез стверджував, що десь в горах Західної Вірджинії натрапив на популярного репера Кенні Веста і його дружину модель Кім Кардашьян в секретному тренувальному таборі Аль-Каїди. Вони нібито палили американський прапор, топтали ногами фото президента Обами, а Кенні виступав для всіх учнів терористів. Він також заявив, що Кім Кардашьян в даний час є справжнім лідером Аль-Каїди.



• не пропусти