Топ 9 найбільш незвичайних у світі коліс огляду (10 фото)

1584

Погане те місто, в якому немає колеса огляду. Цей атракціон часто є найбільш популярним об’єктом в місті, його візитною карткою серед туристів. І з кожним містом в світі з’являється все більше незвичайних коліс огляду, що вельми відрізняються від класичних прикладів. Про них і піде мова в нашому сьогоднішньому огляді.

London Eye – найвідоміше у світі колесо огляду

Лондонське око – це одне з найбільших коліс огляду у світі, найвідоміший на планеті об’єкт подібного роду, 135-метрова конструкція, з висоти якої можна побачити практично весь Лондон. З його появою, саме London Eye, а не Біг Бен і Тауерський міст став головним символом британської столиці.

Sky Whirl – потрійне колесо огляду

У передмісті американського міста Санта-Клара вже багато років існує колесо огляду Sky Whirl, що представляє собою по суті цілих три подібних атракціону, об’єднаних в одну конструкцію. Поки одне з цих коліс наповнюється людьми, два інших крутяться в повітрі.

Колесо огляду на вершині хмарочоса

У вересні 2012 в грузинському місті Батумі відкрився хмарочос Технологічного Університету, що став найвищою будівлею Кавказу. І головним елементом цієї висотної споруди є колесо огляду, вбудоване в його тіло практично на вершині будівлі.

Drive In Wheel – колесо огляду для автомобілів

Якщо вже багато десятиліть цілком успішно існують автокінотеатри, то чому б не створити і колесо огляду, куди автомобілісти могли б заїхати прямо на своїй машині? Саме так подумав у кінці 1990-х років голландець Джон Кермелінг (John Kormeling) і в підсумку створив атракціон Drive In Wheel, розрахований на одночасний підйом відразу чотирьох авто.

SkyView – рейкове колесо огляду в Стокгольмі

Стокгольмська Глобен-Арена відома не тільки як одна з найбільших у світі будівель для проведення концертів і спортивних змагань, але й як основа для одного з найбільш незвичайних в світі колес огляду. SkyView являє собою два вагончика, які пересуваються по рейках, розташованим на даху цієї куполоподібної споруди.

Singapore Flyer – найвище в світі колесо огляду

Зараз найвищим у світі колесом огляду є сінгапурський атракціон Singapore Flyer, висота якого складає 165 метрів.

Сонячне колесо огляду

Колесо огляду, розташоване в парку розваг на пірсі в американському місті Санта-Моніка, не може похвалитися ні висотою, ні оригінальністю конструкції. Однак це перше в світі колесо, яке отримує енергію виключно від сонячних панелей, що, втім, не заважає йому яскраво підсвічуватися навіть у темний час доби.

Tianjin Eye – колесо огляду на мосту

У сучасному мегаполісі не так вже й легко знайти місце для колеса огляду. Особливо, якщо мова йде про райони, близькs до центру міста. А в китайському Тяньцзіні знайшли оригінальний спосіб обійти цю проблему – там побудували атракціон прямо на мосту через річку. І з його висоти можна отримати відмінний вид на весь даунтаун мегаполісу – хмарочоси абсолютно не затискають конструкцію з боків.

Колесо-пенсіонер у Відні

І нарешті, найбільн незвичайне колесо огляду, навіть у порівнянні з іншими з цього звіту. Атракціон Riesenrad у Відні є найстарішим працюючим чортовим колесом у світі. Адже відкрилося воно у 1897 році. З тих пір, звичайно, були масштабні реконструкції цього об’єкту, але його основа при цьому залишилася все та ж, оригінальна.