У центрі Києва з’явилися ангели (фото)

1037

На Михайлівській площі в Києві встановили перші скульптури ангелів в рамках проекту. Скульптури створять туристичний маршрут Шлях ангелів і розповідатимуть міську легенду, чому ангел з’явився саме на цьому місці і що скульптура символізує.

На першому етапі по місту встановлять 25 ангелів. Кожен з них буде символізувати зв’язок Києва з різними країнами. Також біля ангела будуть таблички, з яких можна буде дізнатися про історію та визначні пам’ятки навколо того місця, де він встановлений.

Представники дипломатичних місій Литви, Латвії, Молдови, Болгарії та Ізраїлю представили ангелів, і їхнє майбутнє місце розташування. Після завершення презентації всі ангели залишилися на Михайлівській площі, звідки протягом тижня вирушать на свої локації.

Так, Ангел Долі від посольства Латвії буде встановлений на Поштовій площі,Ангел інновацій від Ізраїлю вирушить на територію ВДНГ, Ангел Братства від Литви встановлять на Андріївському узвозі, Ангел Віри від Молдови займе місце на Контрактовій площі, Ангел Просвітництва від Болгарії залишиться на Михайлівській площі.

Автором скульптур висотою 1,3 метра став український художник і скульптор В’ячеслав Дідковський. Організатором проекту виступає Фонд Ігнаса Юрконіса в партнерстві з посольствами та за підтримки міськадміністрації.