Віндсерфінгіст з Тернополя отримав ліцензію для участі в Олімпійських іграх 2016

141

988248_624825767535893_1317289204_nВихованець Олексія Нижегородова і Олександра Тугарєва-старшого був шостим серед спортсменів до 21 року, а в загальному заліку, потрапивши в “золотого” флоту, зайняв 36 місце серед майже ста учасників. Такий результат дозволив нашому спортсмену отримати олімпійську ліцензію.

У 2013 році, у віці 18 років, Олександру Тугарєву присвоюють звання Майстра спорту України міжнародного класу. У цьому ж році він стає срібним призером чемпіонату Світу з вітрильного спорту серед юніорів Міжнародної парусної Федерації ISAF в класі вітрильної дошки RS-X.

– До цього успіху Олександр йшов впевнено і наполегливо, – зазначає тренер спортсмена Олексій Нижегородов. – Вперше вийшов на воду він в 2006 році, і хочу зазначити, що відразу показав свій характер – спокійний, і при цьому дуже працьовитий, терплячий і наполегливий. Завжди дивувався йому, коли вже всі спортсмени розходяться додому, а він ще на воді, іноді доводилося просто відтягувати від вітрила. Перемоги давалися нелегко, але він дуже любить вітер і в той час коли іншим учасникам стає надважко – він починає показувати свої справжні можливості. Наприклад, під час останніх змагань в самий сильний вітер він зміг відіграти за один день 40 очок, що дало йому можливість так піднятися в загальній таблиці результатів. Я задоволений результатом і думаю, що Олександр зможе добре підготуватися до Олімпіади, а перед тим на нього чекає ще багато стартів.

 

Джерело: weloveua



• не пропусти