Черговий запаморочливо-смачний фестиваль пройшов на Закарпатті, який ознаменувався демонстрацією і дегустацією м’яса свинини. Головна мета проведення фестивалю – це демонстрування м’ясниками своєї майстерності з швидкого і найбільш гуманного умертвіння свині і правильногого оброблення. Важливо показати суддям, чим саме різник обпалює і як омиває м’ясо.
Конкурс м’ясників проходив в цьому році минулої суботи в невеличкому селі Геча Берегівського району.
У Закарпатській області м’ясо свинини цінується дуже високо і вважається навіть дієтичним, оскільки місцевий народ вживає його в їжу як хороший продукт для підтримки міцного здоров’я.
Конкурс відвідали кілька тисяч людей, з яких більшу частину склали туристи. Бажаючих спробувати різні страви зі свинини, приготовані на багатті, було дуже багато. Щоб приготувати такі угорські страви, як ковбаски, стейки, гурку, реберця, шовдарь і бограч знадобилося 70 свиней. Після розбирання свині навіть хвіст, копита і вуха придатні для приготування і вживання.
Два роки тому фестиваль визнали найкращим кулінарним конкурсом в Україні.