Intel представила 10-нанометрові процесори Core десятого покоління (Ice Lake) для ноутбуків

    155

    Нові CPU вже поставляються збирачам ноутбуків, але готові пристрої на їх базі з’являться тільки восени.

    Компанія AMD вчора представила 7-нанометрові процесори Ryzen 3000 для настільних ПК, а Intel їй сьогодні відповіла 10-нанометровим Ice Lake для ноутбуків. Це ті самі процесори Core десятого покоління, в яких застосовано якісно новий GPU Gen 11.

    У Ice Lake використовується архітектура ядра Sunny Cove з масою різних поліпшень. Але сама Intel акцентує увагу на прирості продуктивності в задачах штучного інтелекту за рахунок технології Intel DL Boost – у 2,5 рази відносно процесорів Intel Core восьмого покоління. А для маловитратних додатків ШІ на ПК в процесор вбудований движок Intel Gaussian Network Accelerator (GNA).

    Само собою, в компанії відзначили поліпшення графічної частини: продуктивність нових GPU Intel Iris Plus на архітектурі 11 покоління підвищена в два рази відносно, знову ж таки, GPU, використовуваних в CPU восьмого покоління (зокрема Intel UHD 620). Завдяки цьому користувачі зможуть відтворювати на екрані ноутбука відео 4K HDR і «грати в тисячі популярних ігор з роздільною здатністю 1080p і з майже вдвічі вищим FPS». Правда, потрібно відзначити, що в сімействі є як моделі з GPU Intel Iris Plus (з 48 або 64 виконавчими блоками), так і моделі з GPU UHD – у них тільки 32 виконавчих блоки.

    Також в платформу Ice Lake інтегрований інтерфейс Thunderbolt 3 і адаптер бездротової мережі Intel Wi-Fi 6 (Gig +), що забезпечує швидкість передачі понад 1 Гбіт / с.

    У лінійку Intel Core 10-го покоління увійшли як моделі з нормальним енергоспоживанням Ice Lake U (15-25 Вт), так і енергоефективні моделі Ice Lake Y (9-12 Вт). Максимальна кількість обчислювальних ядер – 4, потоків, відповідно, – 8.

    Нові CPU вже поставляються збирачам ноутбуків, а перші товарні моделі обіцяні на прилавках магазинів до святкового сезону поточного року, тобто до жовтня-листопада.



    • інші новини